Naslovna VESTI PSI NOVO ISTRAŽIVANJE: Vlasnici sa psima godišnje prepešače 1.600 kilometara!

NOVO ISTRAŽIVANJE: Vlasnici sa psima godišnje prepešače 1.600 kilometara!

0
vlasnici sa psima petface

Vlasnici pasa u proseku godišnje sa svojim ljubimcima u šetnji pređu 1.600 kilometara, a igru donošenja predmeta koje vlasnik baci ponove oko 2.080 puta tokom godine. Studije pokazuju i to da u toku šetnje, godišnje vlasnik pozove svog psa po imenu 3.120 puta.

Šetanje, ali i druželjubivost psa utiče na to da vlasnici vode godišnje 1.040 razgovora sa drugim ljubiteljima kućnih ljubimaca i prosečno vreme trajanja ovih razgovora je 17 minuta.

Kako najbezbednije ukloniti LEŠ kućnog ljubimca?

Istraživanje pokazuje da više od 1.000 puta godišnje vlasnik pusti svog psa da slobodno šeta bez povoca, a oko 1.040 puta se raspravljaju sa članovima porodice oko toga ko će voditi psa u šetnju.

Anketiranjem ljudi utvrđeno je da 24 posto vlasnika pasa šetnju sa psom koriste da bi razgovarali sa svojom decom, opušteno i izvan doma, a 64 odsto njih je reklo da im šetnja sa psom godi, jer mogu da se bliže povežu sa svojim psom.

Otvaraju se NOVI KAFIĆI za francuske buldoge – „The Happenstance“ i „Pug Cafe“

Studija je obuhvatila 2.000 vlasnika pasa i otkrila da vlasnici šetaju svoje kučiće u proseku 10 puta nedeljno u trajanju od 34 minuta.

vlasnici sa psima petface

Desetina ispitanika je priznala da se uvek šetaju istom rutom, a jedan u dvadeset ispitanih kaže da jednom godišnje promene rutu svog šetanja.

Pas od prosečnih 34 minuta šetnje pola vremena provede bez povoca, ali četvrtina ispitanih je rekla da skoro nikada ne puštaju svog psa sa povoca.

UPLAŠENI haski iznemoglo je virio iz jednog ćoška, sada je srećan i zadovoljan!

Četiri od deset vlasnika je reklo da ih zaustavljaju drugi vlasnici pasa kako bi im se psi zajedno igrali, a 31 odsto je naglasio da se plaši da pusti svog psa sa povoca.

Međutim, studija je dokazala da 89 posto vlasnika uživa u šetnji sa svojim psom, dok 31 procenat kaže da nema dovoljno vremena za šetnju.

vlasnici sa psima petface

Uglavnom su izgovori za retko šetanje sa kućnim ljubimcima, nedostatak vremena ili umor nakon radnog dana, zbog toga u proseku svaki peti vlasnik potroši godišnje 25.66 funti plaćajući nekog drugog da mu šeta ljubimca.

Svaka šetnja će dobro doći vašem psu, kažu studije. Ako već imate psa, prošetajte ga i dopustite da i on uživa u svežini i lepoti dana.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.