Naslovna VESTI PSI Vlasnik psa Otta, koji je trebao biti eutanaziran DANAS, nabavlja NOVOG PSA?!

Vlasnik psa Otta, koji je trebao biti eutanaziran DANAS, nabavlja NOVOG PSA?!

0
Vlasnik psa Otta petface

Slučaj psa Otta, koji je u nedavno je u Zagrebu pobegao iz kuće i napao petoro ljudi, digao je javnost na noge onog trenutka kada je odlučeno da ON bude eutanaziran! Mnogi su okrivili vlasnike, koji će – po svemu sudeći – i ovog puta proći nekažnjeno! Nakon što smo juče objavili da će OTTO DOBITI NOVU ŠANSU danas prenosimo i novosti od samog vlasnika psa.

Naime, kako prenosi vecernji.hr, Ottov vlasnik već je u postupku nabavke novog psa – japanskog carskog psa, a kako tvrdi – “od Otta je napravio ‘mica-macu'”.

Ottov doskorašnji vlasni, Ivan, morao je da se odrekne vlasništva kako bi pas ostao živ, pa je novi vlasnik Cane Corsa sad Sklonište za nezbrinute pse Grada Zagreba. Ivan kaže kako budući vlasnik treba pokazati psu gde su granice, jer je on od njega napravio “mica-macu” koja “nije imala stegu te je eto, malo poludila zbog majstora i napala ljude u dva navrata”.

Vlasnik psa Otta petface

Zbog Ottovih napada više ne sme biti vlasnik, ali je već u postupku nabave japanskog carskog psa čiji će vlansik biti njehova supruga – Tamara.

Iako je i pre napadao, stručnjaci su se složili da je krivica isključivo na vlasniku, pa je Državni inspektorat odlučio da neće doći do uspavljivanja već će Otto dobiti novu priliku. Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba izrazilo je zadovoljstvo ovakvim raspletom.

OTTO će ipak biti eutanaziran: Da li pas koji je napao već 7 puta ima pravo na DRUGU ŠANSU?

– Izuzetno smo sretni da je Veterinarska inspekcija Državnog inspektorata odlučila ponoviti postupak u slučaju psa Otta. U međuvremenu smo s njegovim vlasnicima dogovorili da novi vlasnik Otta postane Sklonište za nezbrinute životinje Grada Zagreba. Veterinarska inspekcija najavila je i mjere koje će zahtijevati od novog vlasnika i mi smo ih spremni poštovati. Dat ćemo sve od sebe da pas uspješno prođe resocijalizaciju i školovanje kako bi se u ponovljenom postupku utvrdilo da Otto zaslužuje život, stoji u njihovom saopštenju.

Vlasnik psa Otta petface

Otto izlazi iz karantina i odmah će se početi rad sa njim, kako bi mu se što pre vratilo poverenje u ljude.

Otto je inače pas rase Cane Corso, star tri godine, a vlasnik ga je dobio na poklon.

Da li vlasnik treba dobiti još jendu šansu i da li mu treba dozvoliti da uzme novog psa? Odgovorite u anketi!

Foto: Azil Dumovec

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstKRPELJI NAPRAVILI UŽAS: Zbog krpelja pas postao anemičan i nije mogao da hoda!
Sledeći tekstPROLIV KOD ŠTENACA: Mali ili veliki problem?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime