Naslovna VESTI PSI UKRAJINSKI vojnici USVOJILI NAPUŠTENOG RUSKOG vojnog psa

UKRAJINSKI vojnici USVOJILI NAPUŠTENOG RUSKOG vojnog psa

0
Ukrajinski vojnici usvojili ruskog vojnog psa

Desetine službenih pasa su uključene u rat koji već nekoliko meseci besni u Ukrajini. Njihove sudbine su uglavnom nepoznate ali nedavno je objavljena priča o psu Maksu. On je do skora bio pripadnik ruskih vojnih snaga i pod nejasnim okolnostima napušten tokom povlačenja ruskih trupa iz jednog sela.

Ukrajinski vojnici usvojili ruskog vojnog psa

Kako prenosi portal boredpanda.com, belgijski ovčar se zatekao u selu iz kojeg su se povukle ruske vojne snage posle ofanzive ukrajinske vojske. Psa je primetila jedna meštanka kada je prišao ogradi njene kuće i ona mu je donela hranu. Pas je potom preskočio ogradu i pridružio se njenom nemačkom ovčaru.

Pročitajte i ovo: LUSI JE ČUDOM ŽIVA – Ulovljena najlonom za pecanje kako bi bila prodana klanici psećeg mesa!

Oba psa su bili prijateljski raspoloženi a žena je ubrzo shvatila da je novi pas veoma prijateljski raspoložen i prema ljudima. Žena je odlučila da zadrži novog psa. Narednih nekoliko nedelja nastavio je da živi sa novom porodicom.

Ukrajinski vojnici usvojili ruskog vojnog psa

Uskoro je priča postala popularna u selu pa se čak objavilo da je žena psa spasla na ivici smrti od gladi, da je pronađen na bojnom polju kako se hrani ostacima poginulih vojnika ali za to nije bilo nikakvih dokaza. Sama Valentina koja je udomila psa priča: „Dotrčao je do ograde i pogledao u dvorište. Donela sam mu šerpu sa hranom, a onda je preskočio ogradu, pritrčao meni i otišao u kuhinju iza mene. Tako je i ostao“.

Ukrajinski vojnici usvojili ruskog vojnog psa

Pročitajte i ovo: VETERINARKA VELIKOG SRCA – Izlečila i udomila mačka na ivici smrti!

Neki ljudi su se javili Valentini i ponudili joj da proda psa. Nudili su joj čak i 500 evra za psa ali ona nije želela da ga proda. Posle dužeg premišljanja, odlučila je da psa preda ukrajinskim vojnicima. Kada su ga uzeli, pas je pregledan i ustanovljeno je da ima službenu oznaku ruskih snaga na kojima je pisalo „5.45 Defender“ i da se sove Baks. Međutim, pošto je vrlo dobro reagovao na novo ime Maks, odlučeno je da mu to bude novo službeno ime.

Ukrajinski vojnici usvojili ruskog vojnog psa

Novi Maksov vodič kaže da je Maks izuzetno pametan i dobro uvežban za pronalaženje municije i neeksplodiranih eksplozivnih naprava ali i za napad i zadržavanje neprijatelja. Mnogo bolje reaguje na komande izdate na ruskom jeziku ali vrlo brzo uči  i ukrajinski jezik.

Ukrajinski vojnici usvojili ruskog vojnog psa

Maks je sada priključen brojnim službenim psima u okviru ukrajinske vojske. Šta se zaista dogodilo pa se našao usamljen tokom oružanih borbi verovatno se nikada neće saznati. Da li je napušten i ostavljen ili se uplašio i pobegao… ko zna. Mi se iskreno nadamo da će se rat što pre završiti i da će Maks dobiti priliku da se povuče iz opasne službe i provede život u miru.

Izvor:  boredpanda. com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstLUSI JE ČUDOM ŽIVA – Ulovljena najlonom za pecanje kako bi bila prodana klanici psećeg mesa!
Sledeći tekstDŽOKEROV ZAKON – Od sada će se napad na službene pse tretirati kao NAPAD NA ČOVEKA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime