Naslovna VESTI NAUKA POTVRDILA: Onaj ko voli životinje – srećniji je čovek i bolji...

NAUKA POTVRDILA: Onaj ko voli životinje – srećniji je čovek i bolji radnik!

0
voli životinje petface

Verovatno poznajete bar jednu osobu koja voli životinje. Sada mu i javno i ponosno reći da je on DOBAR ČOVEK 😉 Naime, kako prenosi CNN, naučnici su došli do saznanja da su osobe koje pretražuju lepe, slatke, vesele, srećne snimke o životinjama – srećne i veoma produktivne osobe.

Kada vidimo fotografiju preslatke životinje, reagujemo sa radošću – instiktivno. Nasmejemo se, osetimo toplinu u grudima, poželimo zagrlja,.. A tako zapravo oživljavamo duh naših predaka, tvrde naučnici.

Mace su lekovite za vašu baku i deku!

Oni tvrde, takođe, da je u ljudskom mozgu već hiljadama godina usađena potreba da volimo i zaštitimo bebe, bile one ljudske ili životinjske.

voli životinje petface

-Naš opstanak zapravo zavisi od brige prema mladuncima. Istog trenutka kada ugledamo štene koje se „muči“ jer se okrenulo na leđa i ne može da se okrene, ili maleno prase u džemperiću, odmah osetimo olakšanje i sreću. Ne samo da smo srećniji, već smo utvrdili da su ljudi znatno produktivniji nakon što nekoliko minuta posmatraju predivne fotografije ili snimke životinja, objašnjava Oriana Aragon, psiholog sa univerziteta Jejl.

Ovih 5 rasa mačaka su NAJVEĆE MEZIMICE u mačjem svetu!

Kako je dodala, u mozgu se pokreću pozitivni impulsi i zbog toga smo znatno fokusiraniji i vredniji, a samim tim možemo uspešno obaviti više zadataka.

Ovo su odmah iskoristili zaposleni u Google-u, pa su napravili aplikaciju pod nazivom Joy Trigger (okidač sreće). Dodate je „Google Chrome“ pretraživaču, i svaki put kada otvorite novi tab ili stranicu, na ekranu će vam se pojaviti fotografija neke od preslatkih životinja sa motivišućom porukom.

Dakle, jasno je onaj ko voli životinje – bolji je i srećniji!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPROTEST: Rijaliti „Zadruga“ uvela majmunčeta Mikija, JAVNOST OGORČENA!
Sledeći tekstU POSLEDNJIM SEKUNDAMA: Sandra, Sofija i Irena spasile psa sa krova zgrade!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime