Naslovna VESTI PSI PRIČA ULIČNOG PSA IZ VRANJA: „Ja nemam ime i stalno me vuku...

PRIČA ULIČNOG PSA IZ VRANJA: „Ja nemam ime i stalno me vuku kleštima“!

6
vranje petface

„Ja nemam ime. Ja sam Ulični Pas iz Vranja. Sterilisan sam, vakcinisan. Uprkos tome, stalno me vuku kleštima, hvataju, pa me onda na insistiranje aktivista, koji me hrane i paze, puštaju, pa opet hvataju.

Znaju me oni dobro, kao što znaju sve pse, al pare su im bitne. Naši životi su nevažni. Al dani boravka u tom kazamatu se broje i cena se piše. To im je bitno. Umreću ovako, ubiće me jednoga dana kad im pofali neko da naplate eutanaziju, kad me proglase na smrt bolesnom“.

Pročitajte još:
VRANJE: „Šinteri su uhvatili Žuću. Metalna šipka ga je stezala, a krv mu je išla iz usta“!

Ovo je prvi deo pisma koje je u našu redakciju stiglo iz Vranja. Priča o uličnim psima juga. Priča o njihovom životu i onome što proživljavaju na ulici.

vranje petface

„Zvaćemo je DOBRA. Ona je ličnost i ovo je njena priča.

Pročitajte još:
VRANJE: „Obećao sam psu Vučku – spasiću te iz ruku šintera“!

Ona je jedan od pasa, za koje i Vet Stanica Vranje, njeno nelegalno prihvatilište i hvatači pasa iz JKP Komrad dobro znaju da su sterilisani, vakcinisani, da ima ko o njima da brine. Ali, kako ih puste, tako ih ponovo kupe, muče, dave, vuku kleštima koja su po zakonu zabranjena, bez čitača mikročipa, kao u srednjem veku. Sve kako bi keširali novac na ime njhovih života, svima nebitnih. Psi su kolateralna šteta u trci za Profitom. Pretužna situacija u Vranju, katastrofi za pse.

Truo Ljudski faktor. Bezdušnici.

Na sve naše prijave, Inspektorka nema primedbi. Jeste, azil nije registrovan, biće. Grad nema Program mera , napraviće. No. No. Ništa to nije.

Borićemo se da se ovo zaustavi, ma kako jak bio aparat lokalne korupcije, bez obzira na položaje koje korumpirani zauzimaju. Ovo se mora zaustaviti.

Po ponovnom hvatanju, pre par dana, po puštanju na insistiranje aktivista, DOBRA je nestala. Traži se. Do sklanjanja na sigurno i udomljenja“

U potpisu: Koalicija za Zivot Srbija No kill coalition

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPas Ron, slomljenog srca, pomaže vlasniku da sahrane njegovog psećeg prijatelja! (VIDEO)
Sledeći tekstTaste of the Wild je savršen izbor za pse malih rasa zbog specifičnih zahteva koje oni imaju u ishrani!

6 KOMENTARA

  1. Situacija u Vranju je strašna. Brojne prijave su već prilagane protiv Veterinarske Stanice Vranje, koja drži neregistrovano Prihvatilište već godinama i koja, kao takva sklapa ugovor o javnoj nabavci sa Opštinom Vranje, a na šta se niko ne sablažnjava. To je normano?????. Ovde je većina dokumenata navedena. Ista VetStanicaVranje ima komercijalne cene usluga, navedene u javnoj nabavci?? Po tim cenama bi psi imali hotelski smešaj. JKP Komrad nema čitač mikročipa na terenu. Neverovatno, ali istinito.https://koalicijazazivot.org/2016/05/06/bezakonje-i-horor-u-vranju-se-nastavlja/

  2. Nadam se da ce nadlezni organi reagovati u ovakvim slucajevima.Ako vec nadlezni u Upravi za veterinu nisu zainteresovani za dobrobit ovih jadnih zivotinja,u Agenciji za borbu protiv korupcije trebali bi da istraze kako neregistrovan objekat moze da pruza usluge ugovorene Javnom nabavkom…..ne radi se ovde o Peri i Lazi i njihovom internom dogovoru,vec o drzavnim organima koji sklapaju nezakonite ugovore u kojim trose preko 2000000 dinara para građana a ne njihovih licnih sredstava!!!!!

  3. Da, dosta je takvih primera u Srbiji,pretežno u gradovima i opštinama gde su u JKP-a smešteni partijski “drugovi”, a koji se opet povezuju sa svojim drugovima u raznim vet. stanicama, vet. ambulatama pa čak i partijskim društvima za zaštitu životinja .. Tu su pomešani partijski i lični interesi, a sve im je ovo omogućeno jer nema implementacije zakona. Kapa ovog privrednog i životinjskog horora je Min. polj. preko Uprave za veterinu.
    Uzimam primer Loznice koja je osnovala svoju zoohigijensku službu , na određeno vreme (zbog zsabrane zapošljavanja ) JKP “Naš Dom ” zaposlio po političkoj i rođačkoj liniji dva vet teh. i jednog dr. vet medecine koga je dao u vet. stanicu koja je u stečaju , pomenuti dr. vet. med. kastrira i leči kućne ljubimce fizičkih lica …….. Psi u azilu su prepušeni šinterima i njovoj oceni o njihovom zdrastvenom stanju.Bilo kakav info o psima je nemoguće dobiti, a ulaz u azil je zabranjen….

  4. Po kom se to zakonu zabranjuje ulazak u Javne ustanove, AZILE? Pa tu treba da postoji protok ljudi, kako bi se psi udomili, socijalizovali? A zasto zabrane? Da se ne vidi ? A sta to da se ne vidi? Mucenje, ubijanje, kradja, izgladnjivanje? Pa nazovimo ove rupe pravim imenom Konc Logori, sto i jesu. Dobrotvori ? O ne, korumpirani lopovi, to da. Preko krvi, kostiju onih koji nemaju glas, al mi ga imamo i bicemo njihov glas.

  5. Dragi moji prijatelji i ja sam jedna od zastitnika zivotinja,ali imam jednu zamerku.I to ne na inspektore nego na nas zastitnike zivotinja. Moramo i mi biti malo korektniji jer situacija sa psima lutalicama u nasem gradu je zaista alarmantna. Nije problem sto su oni tu ,na ulici i leze mirno ne dirajuci nikoga od prolaznika i setaca sa svojim ljubimcima koji idu na povodac.Ali jeste problem onih malo agresivnijih pasa koji napadaju setace a pogotovo one koji setaju svoje ljubimce. Konkretno Vucko koji lezi preko puta SDK je poprilicno agresivan i kolovodja napada. Ja licno sam od njega napadnuta vise puta,da se jedva odbranim od njih uz pomoc prolaznika. Dobila sam savet jedne nase sugradjanke takodjen zastitnice pasa,da kad setam sa mojim psom na setaliste,naj bolje bi bilo da ga nosim u rukama te tako da izbegnem zestoke napade. Pa vas sada pitam, da li ona u pravu? i dal je to setaliste pravljeno za nas gradjane ili za pse lutalice?? Napominjem da sam i ja skidala pse sa sinterajskog kamiona i odlazila u Davidovac ,placala rentu i vracala ih nazad,al kad sam te pse ulicne cipovala,cip je glasio na moje ime a ne na ime grada. Prema tome mislim da i mi moramo biti korektni pa da zajednicki donesemo adekvatno resenje. JA MOG PSA NECU KROZ SETALISTE NOSITI U RUKE TO BUDITE SIGURNI, ALI CU RESITI PROBLEM SA VUCKOM…………………… VELIKI POZDRAV SVIM ZASTITNICIMA PASA LUTALICA.

  6. Ajde ja sve vas ljubitelje da pitam…Sledeća situacija, deca se vraćaju sa mature pre par dana, 2h noću, među njima i moja ćerka…Zove me telefonom i vrišti jer ih je napao čopor lutalica u centru kod pošte! Za dva minuta sam doleteo kolima i razjurio džukele i potrpao onu izbezumljenu decu u auto. Šta da su ih izujedali, da li bi vaše društvo za zaštitu ili grad snosio posledice, da li bi se deca ikad oporavila od trauma i volela životinje i dalje? Batalite te priče, volim i čuvam pse, ne možete ni da zamislite koliko, ali grad nam je kafilerija na otvorenom i pitanje je kada će neko da nastrada!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime