Naslovna VESTI PSI PROTIV AVENIJE MB: Vranjanci SPREČILI ODUZIMANJE 35 pasa čika Ace!

PROTIV AVENIJE MB: Vranjanci SPREČILI ODUZIMANJE 35 pasa čika Ace!

1
Vranjanci petface

– Čika Aca pekar je divan čovek koji na svom imanju iza „Poljoprodukta“ brine o 35 pasa, ali je to nekome zasmetalo, pa ga je prijavio, ovako priču o akciji koja se dogodila u Vranju započinje Tanja Lakićević iz organizacije „Borba za život“.

Naime, jutros je grupa ljubitelja životinja iz Vranja uspela da zajedničkim snagama spreči oduzimanje pasa od čoveka, koji brine o čak 35 životinja.

– Mi smo mala šačica ljudi, koja se bori da životinje uopšte opstanu u Vranju, ali imamo veliko srce za sve njih i ne damo ih. Pokušaj oduzimanja vlasničkih pasa od jednog humaniste, Ace pekara, dogodio se jutros a mi smo morali da reagujemo vrlo brzo, kaže Tanja!

VRANJE: Suzanu i njenog psa pretukao komšija, uz salvu psovki!

Iz komentara na ovu priču, kojih je bilo na stotine, saznali smo da iako su razgovarali sa komšijama i uverili se da nikome od njih psi ne smetaju, saznali su da je čika Acu prijavila izvesna „komšinica“ koja tu ne živi, već malo podalje ima vikendicu.

-Postojala je opasnost da, pod okriljem zakona, čika Aci psi budu oduzeti i da završe u prihvatilištu „Avenije MB“, gde se drže u nehumanim uslovima, ali je nekoliko desetina ljubitelja pasa zajednički uspelo da problem reši. Naime, grupa Vranjanaca je u rekordnom roku uspela da sve pse udomi i tako spreči njihovo oduzimanje, kaže Tanja za “OK Radio”.

Kako je ona objasnila, sačekali su ekipu „Avenije MB“, policiju, inspekciju Zoohigijene i radnike „Vodovoda“ koji su se pojavili sa nekim ogromnim klještima, valjda da iseku boksove za pse. Ipak, inspektori su samo mogli da konstatuju da nema pasa na licu mesta!

VRANJE: Novi fizički napad na Tanju, koja je zaštitila napuštenog psa!

Ono što ih je naljutilo je činjenica da je Komunalna inspekcija u rešenju navela da čika Aca nema uslove za čuvanje pasa!

– Uslovi su savršeni za sve životinje koje on tu godinama čuva. Svi psi se čuvaju u velikim boksovima, vakcinisani su i čipovani, što je ranije utvrdila i veterinarska inspekcija. Moj veliki naklon njemu i njegovoj ljubavi prema ovom broju životinja, koje čuva sa čistom dušom. Avenija je po prvi put otišla prazna iz našeg grada. Bili smo prisutni i pružili podrsku i uvek ćemo biti na ulicama kad god dođu šinteri, rekla je Tanja!

Još jedan dokaz da udruženi možemo AMA BAŠ SVE!

Izvor, Foto: facebook.com/tanja.lakicevic
Izvor: OK radio

1 KOMENTAR

  1. Žalosno je što gradjani moraju da se bore protiv bezakonja,posledica korupcije i nehumanosti . Ne zaboravimo da je Avenija MB sklopila nelegalan ugovor sa opštinom Vranje, na vise od 38.500 eura za “trajno zbrinjavanje” pasa, koje je ustvari ubijanje. Ne zaboravimo da svaki uhvaćeni pas znači prihod i pojedinim opštinarskim džepovima i Aveniji MB, a sve kradjom budžetske kase. Zato su im trebali ovi nevini psi. Ne zaboravimo da je podneta Krivična prijava i protiv jednih i protiv drugih i da još čeka da je neko pročita. Korupcija je izgleda opšta. Ovi psi su za sada spašeni, a šta će biti sutra, i šta će biti sa svima ostalima u okruženju gde vladaju prodane duše , koje krše zakon u ime svoje lične koristi?

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.