Naslovna VESTI PSI VRANJE: Dečaci (15) kamenicama gađali ulične pse! Marko ih zaštitio!

VRANJE: Dečaci (15) kamenicama gađali ulične pse! Marko ih zaštitio!

1
ulicni-psi-u-vranju-petface

“Pokušaću da budem tačan u ovoj frapantnoj priči – ali ne i kratak, jer ovo što mi se desilo u zadnjih sat vremena iziskuje detaljni opis”, ovako priču za Petface počinje Marko iz Vranja, vidno potrešen!
Naime, dok je šetao ulicom za njim su krenula četiri psa, koje Marko redovno hrani. Žive u blizini njegove kuće, pa mu nikada nije teško da im odnese dnevni obrok, a kako kaže ”u njemu su prepoznali istinsku ljubav i prijateljstvo”.
“Tada pored nas prolaze dva mladića, uzrasta do 15 godina i odjednom kamenicama pogodiše jednog psa. Začuo se je cvilež. Uputiše se u nepoznatom pravcu i pobegli su u mraku”, priseća se Marko.
Posle izvesnog vremena, Marko sa svojim “pratiocima” prolazi istim putem, kada prisustvuje istom prizoru: “ti isti mladići kamenicama i grudvama od snega počinju da gađaju te nedužne životinje, koje im ni u jednom trenutku nisu pružile otpor, pokazale agresivnost ili napale”, kaže Marko.

Na njegovo pitanje zašto to rade, zašto im nedužne životinje smetaju i d ali su ih roditelji tako vaspitali – da ubijaju, Marko dobija preteće odgovore: “Dobio sam odgovor pogrdnim i malograđanskim rečnikom, pun omalovažavanja, psovki, pretnjama za osvetom prema psima, a potom bežeći nestali su za tren oka”, priča nam Marko.
Kako nam kaže, Marko je saznao o kojim mladićima je reč, gde stanuju i da će rado podneti prijavu protiv njih.
“Ovo je moj način da ih zaštitim. Kome oni smetaju? Ničiji život ne ugrožavaju, a nikada nikoga nisu ni napali”, dodao je Marko.
Ono što je na njega ostavilo najveći utisak je činjenica da je reč o dečacima koji imaju 15 godina i kojima bi sfera interesovanja trebala biti sport, ljubav, druženje, a ne mržnja i nasilje.
“Eto nam razvojni put prosečnog kriminalca. Bez nadzora, bez vaspitanja, bez kazni, bez mozga. Sve službe su zatajile pa se posle pitamo zašto su nam pretrpani zatvori i zasto su deci uzor nasilnici. U jadnom svetu mi živimo”, dodao je ogorčen Marko za kraj našeg razgovora.

Bilo kako bilo, Marko je primer kako treba zaštiti slabije – pse ili ljude – život je život! Bravo Marko, a njih nadamo se čeka prava kazna!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Sledeći tekstKRALJEVO: Napuštena maca postala maskota kafića! Gosti kumuju!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime