Naslovna VESTI PSI VRIŠTALO I PLAKALO: Bezdušno bačeno štene borilo se da dođe do daha.

VRIŠTALO I PLAKALO: Bezdušno bačeno štene borilo se da dođe do daha.

0
Štene je plakalo i vrištalo

Kada su spasioci stigli u omalen ograđen prostor izdaleka su čuli vrisku i plakanje šteneta. Ulazak u ovo dvorište je ih je ostavio bez daha. Bezdušno bačeno štene staro 2-3 nedelje plakalo je boreći se da dođe do daha.

Štene je plakalo i vrištalo

Bilo je jasno da ga je neko samo bacio preko ograde, računajući da će ga pad usmrtiti. Ali žiovt je čudo. Mali nesrećnik je preživeo ali je bio u velikoj patnji i bolu. Zaista, ovakav postupak prema malom, nedužnom biću je prestašan.

Pročitajte i ovo: DIRLJIVA PORUKA UMIRUĆEG PSA: Ne čekajte samo da vam prijatelj umre!

Spasilac je odmah počeo sa pružanjem prve pomoći. Tu na tom pustom mestu nije mogao da utvrdi koliko je stanje teško pa je malom jadničku odmah dao potkožo infuzioni rastvor kako bi ga povratio i koliko toliko ojačao. Mališan je dobio i dozu antibiotika kako bi se sprečile infekcije.

Štene je plakalo i vrištalo

Mališan je samo nemoćno ležao, nije se mogao uspraviti niti sesti. Sve vreme je plakao. U jednom trenutku se pojavila žena koja je donela još jedno štene otprilie istog uzrasta. Rekla je da nije mogla da ga ostavi na đubrištu na kom ga videla. Bilo je očito da se radi o štencima iz istog legla. Ovaj mališan je bio u nešto boljem stanju ali očito je i njemu bila potrebna pomoć.

Štene je plakalo i vrištalo

Pročitajte i ovo: TEA NE SME da bude VRAĆENA na ULICU! Strašna sudbina malenog psa koga niko nije želeo.

Nemoćno štene je utopljeno i već sledećeg dana je odvedeno kod veterinara. Utvrđena je veoma niska temperatura tela, i bilo je prepuno glista. Bilo je i dalje veoma slabo, započeta je terapija antibioticima i vitaminima a hidriran je infuzionim rastvorima. Veterinari su krajem dana bili veoma zabrinuti za njegov život jer se stanje nije popravljalo. Jadnička je čekala duga i neizvesna noć.

Štene je plakalo i vrištalo

Tokom noći veterinari su ga stalno grejali fenom kako bi mu povratili telesnu temperaturu. Dežurali su u nadi da će se izboriti. Učinili su sve što su mogli, ostalo je bilo na ovoj nevinoj duši koju je neko pokušao surovo da ubije.

Štene je plakalo i vrištalo

Jutro je donelo veliko olakšanje. Mali borac je uspeo. Preživeo je uprkos malim šansama. Naredna tri dana su bila slična. Lekovi, grejanje, masaža tela kako bi se povratila cirkulacija. I uspeli su svi zajedno. Sedam dana kasnije, mališan je prebačen na sigurnije mesto sa još nekim drugarima koji su imali sličnu sudbinu. Trenutno je dobro, počeo je sam da jede i raste. Najbolji prijatelji su mu drugo pronađeno štene i još dva mačeta koji su ga prihvatili kao svog najrođenijeg.

Štene je plakalo i vrištalo

Osoba, koja je surovo pokušala da ga ubije nije pronađena. Ali, ako bude imao priliku da vidi ovu priča, neka zna – nije uspeo, a njega će već stići neki pravedniji sud.

Izvor:  3milliondogs.com

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDIRLJIVA PORUKA UMIRUĆEG PSA: Ne čekajte samo da vam prijatelj umre!
Sledeći tekstUBIJENA ZBOG SVOJE DOBROTE: Ukrajinska volonterka ubijena pošto je odnela hranu u azil za pse.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime