Naslovna Komercijalna grupa MJ SVET VRLO VAŽNO, POGOTOVU AKO SUTRA IDETE U PRIRODU: Kako odstraniti krpelja?!

VRLO VAŽNO, POGOTOVU AKO SUTRA IDETE U PRIRODU: Kako odstraniti krpelja?!

0
prvi maj u prirodi petface

Iako spadaju u nezvane i nerado viđene goste, krpeljima nažalost nije potrebna naša pozivnica da bi se nastanili na vašem ljubimcu. I kada konačno dođe vreme da se malo odmori, da sa svojim ljubimcem i prijateljima 1.maj provedete u prirodi daleko od gradske gužve, kada je sve oko vas šareno i mirišljavo, eto problema! Koliko god uživali u lepom vremenu i društvu vašeg malog prijatelja, priznaćete da divan dan nestaje onog momenta kada se susretnete sa njima – krpeljima.
Manje poznata činjenica je da krpelji mogu da izazovu stanje koje se zove “tik paraliza”, a koje je uzrokovano prisustvom većeg broja krpelja kod vašeg ljubimca. U narodu se spominje veći broj tehnika za skidanje ovih napasnika, ali nisu sve jednako efikasne.
Natapanje akoholom i gušenje vazelinom, petrolejom, jestivim uljem ili nekom drugom masnom supstancom se ne preporučuje zato što može da stimuliše oslobađanje i ubacivanje veće količine bakterija i rikecija u vašeg ljubimca. Dodirivanje tela krpelja sa izvorom toplote ili upaljenom šibicom dovodi samo do spaljivanje krpelja, ali ne i njegovo uklanjane. Dakle, sami ste zaključili da sve te priče i “prepričke” nisu uvek dobrodošle.
Metod koji veterinari preporučuju u osnovi obuhvata nežno povlačenje ili sporo “odvrtanje” krelja sa tela vašeg ljubimca. U tu svrhu, možete koristiti pincetu ili kupiti posebne pincete za uklanjane krpelja koje su dizajnirane za taj zahvat.
Uhvatite krpelja što bliže koži vašeg ljubimca i pazite da se telo krpelja ne zdrobi. Zatim, tako uhvaćeno telo krpelja nežno i polako okretnite u pravcu suprotnom od kazaljke na satu. Nije potrebno brzo povlačiti ili okretati telo krpelja, jer na taj način možete da mu otkinete glavu od ostatka tela. Glava krpelja će na taj način ostati zabodena u koži i kasnije će prouzrokovati mnoge probleme.
Pored toga, krpelja ne bi trebalo da hvatate golim prstima, jer njihova pljuvačka sadrži uzročnike pojedinih bolesti koji mogu da prodru kroz vašu kožu i inficiraju vas.
biospotix petface
Međutim, ma koliko bili vešti u uklanjanju ovih opasnih napasnika najbolje bi bilo da sprečite kačenje krpelja na vačeg ljubimca. A tu na scenu stupa niko drugi do BIOSPOTIX. On će zabraniti ovim napastima da dođu do vašeg ljubimca, jer ih odbija. Možete ga pronaći u spreju, ampulama ili ogrlicama.
Uživanje za 1.maj sa ljubimcem u prirodi uz BIOSPOTIX je lako koliko i zvuči 😀 Uživajte sutra!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.