Naslovna VESTI Porodica Đikić ima neobične ljubimce – vukove Vuku i Vuleta!

Porodica Đikić ima neobične ljubimce – vukove Vuku i Vuleta!

0

Opština Bojnik nalazi se na jugu Srbije u Jablaničkom okrugu i jedna je od najnerazvijenijih Opština u Republici. Podno planine Radan u ovoj Opštini vukovi godinama nanose veliku štetu seljanima, pa se često organizuju hajke.

Međutim, ako pitate porodicu Đikić iz sela Đinđuš, ne bi se složili, jer ove ozloglašene životinje njima su kućni ljubimci 😉 Đikići nekoliko meseci čuvaju vukove u dvorištu, a Vuka i Vule odlaze u beogradski zoološki vrt.

Tviter gori: Zoološki vrt izjavio: „Ako su vam dosadili kućni ljubimci, dajte ih našim lavovima“!

Kod Đikića vukovi žive već sedam meseci, a Milan ih je našao u šumi kao sasvim male.

vukove petface

Bili su mali, ja sam šetao šumom i video sam ih. U neposrednoj blizini sam video da je uginula njihova majka mislim da je najverovatnije otrov i uzeo sam ih i čuvam ih, priča Milan iz sela Đinđuša, a prenosi RTS.

Vuka i Vule ne vole gužvu. Posebno je bila nervozna Vuka, jer je osetila da se nešto sprema. Za njihovu ishranu od prvih dana zadužena je bila Milanova majka Sonja, koja kaže da su im prvo davali kozje mleko, a kasnije meso.

Đikići inače uzgajaju alpske koze. Vukovi sa Radan planine i Đinđuškog brda su im kažu česti gosti. Bilo je nekoliko hajki – bezuspešno.

Odrekao se svega, kako bi brinuo o napuštenim životinjama, ali NEKOME IPAK SMETA!

Tu dolaze odatle non-stop, tri koze su pojeli, ali imam dobrog psa šarplaninca, on ih otera, navodi Predrag Đikić.

Posle sedam meseci druženja, ples sa vukovima porodice Đikić se završio. Pozvali su ljude iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije i vukovi će najverovatnije završiti u beogradskog zološkom vrtu.

Ovakve životinje bi trebalo da završe u prirodi, međutim, postoji jedan veliki problem. Oni su uzeti kao mladunci i već su se dobro pripitomili i tako da će njihov povratak u prirodu biti nemoguć, objasnio je Branislav Grubač iz Zavoda za zaštitu prirode Srbije.

Rastanak Đikića sa kućnim ljubimcima nije bio lak. Milan ih je otpratio do Beograda. Kada se vrati kaže ide odmah u šumu da što pre nađe zamenu za Vuku i Vuleta.


Izvor: RTS

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstTUŽNI OPROŠTAJ: Oprostili se od psa na Instagramu, koji je dao svoj život da bi zaštitio porodicu!
Sledeći tekstNovo istraživanje: Psi svoje vlasnike vide kao roditelje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime