Naslovna VESTI PSI KOMŠIJE ŠOKIRANE: U Nišu osvanula ODLUKA – “ZABRANJENO HRANJENJE ŽIVOTINJA”!

KOMŠIJE ŠOKIRANE: U Nišu osvanula ODLUKA – “ZABRANJENO HRANJENJE ŽIVOTINJA”!

1
ZABRANJENO HRANJENJE ŽIVOTINJA petface2

Na ulicama živi na stotine hiljada napuštenih kuca i maca. Statistike kažu da je najveći broj njih, oni koje su napustili vlasnici. Ljubitelji životinja ih baš zbog tužne sudbine neguju, hrane, pomažu da se udome i spasu sudbine zvana “ulica”.

BIZARNA ODLUKA GRADA: “Od 29. oktobra zabranjeno šetanje pasa tokom dana”!

Međutim, u ovoj njihovoj borbi, na put im neretko staju oni koji i ne mare baš mnogo za ove napaćene i nesrećne duše. Jedan takav slučaj upravo se dogodio u Nišu, a ODLUKU o zabrani hranjenja životinja zatekla je jedna komšinica, ljubiteljka životinja!

ZABRANJENO HRANJENJE ŽIVOTINJA petface

-Odlukom o držanju domaćih životinja u stambenim zgradama na teritoriji grada Niša, ZABRANJENO HRANJENJE ŽIVOTINJA u zajedničkim prostorijama, kao i čuvanje u dvorištu zgrade! Molimo stanare koji su do sada hranili životinje u zajedničkim prostorijama zgrade i koji donose životinje, čuvaju ih i hrane u zgradi i dvorištu zgrade – da to više ne čine, jer ćemo biti prinuđeni da vas prijavimo komunalnoj policiji i komunalnoj inspekciji, piše u saopštenju postavljenom na oglasnoj tabli jedne zgrade!

Šta ZAKON PROPISUJE u vezi držanja pasa kao kućnih ljubimaca?

Komentari na ovu Odluku su uglavnom negativni i pojedinci ne mogu da shvate kako neko može zabraniti da se pomogne živom biću. Šta vi kažete – da li je ovakva Odluka “fer” prema onima kojima psi smetaju ili je ipak previše surova, jer njima treba samo malo vode i hrane kako bi preživeli?

Foto: Facebook

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.