Naslovna VESTI PSI U ovom gradu ZABRANJENO JE ŠETANJE PASA, jer vlasti smatraju te životinje...

U ovom gradu ZABRANJENO JE ŠETANJE PASA, jer vlasti smatraju te životinje “PRLJAVIM”!

0
zabranjeno je setanje pasa petface

U glavnom gradu Irana zabranjeno je šetanje pasa u sklopu zvanične kampanje čiji je cilj smanjenja broja vlasnika pasa, prenosi BBC. Iranske vlasti pse smatraju “prljavim” životinjama i čuvanje pasa vide kao simbol prozapadne politike.

-Dobili smo dozvolu iz kancelarije gradskog tužioca i preduzećemo mere protiv ljudi koji šetaju pse na javnim mestima, poput parkova, izjavio je šef policije Teherana Hosein Rahimi, prenosi B92.

PROČITAJTE I:

Pogledajte kako je ovaj mladić (23) smislio ideju da od guma napravi krevetiće za napuštene!

Zabrana je stupila na snagu zato što psi izazivaju “strah i uplašenost” kod građana, izjavio je za agenciju Klub mladih novinara. 

Rahimi je dodao da je voženje psa u automobilu takođe zabranjeno. 

-Zabranjeno je voziti pse u automobilima i ukoliko ovo primete, policijske snage mogu da primene ozbiljne mere protiv vlasnika automobila, izjavio je za novinsku agenciju koju je osnovao iranski javni servis kako bi obučavao mlade novinare. 

zabranjeno je setanje pasa petface

Čuvanje i šetanje psa u Iranu je postalo problematično nakon Islamske revolucije 1979. godine i vlasnicima su nekad oduzimali pse. 

Ministarstvo kulture i Islamski savet su 2010. godine zabranili reklamiranje bilo kakvih proizvoda za pse, a pre pet godina se u parlamentu raspravljalo o tome da se vlasnici pasa kažnjavaju novčano ili čak bičevanjem. 

Poslednji potez iranskih vlasti nije previše razgnevio korisnike društvenih mreža, ali jedan korisnik Tvitera se zapitao šta je sledeće i da li će stanovnici Teherana biti primorani da jašu kamile.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.