Naslovna VESTI ZABRANJENO MLEVENJE ŽIVIH MUŠKIH PILIĆA! – Stravičan naslov koji krije istinu koju...

ZABRANJENO MLEVENJE ŽIVIH MUŠKIH PILIĆA! – Stravičan naslov koji krije istinu koju mnogi ne znaju.

0
MLEVENJE ŽIVIH MUŠKIH PILIĆA

Vest stiže iz Nemačke. Vlada ove zemlje je odlučila da uvede zabranu mlevenja jednodnevnih muških pilića od naredne 2022. godine. Naravno, sada se mnogi pitaju: pa ko to za Boga miloga, melje žive piliće?

Odgovor je: industrija jaja, odnosno “industrija uzgoja nosilja”. Šta se zapravo dešava? Nakon što se pile izleže, nezavisno od toga da li je muškog ili ženskog pola, ono ide na dalju “obradu”. U slučaju da je žensko, kroz skoro vreme će postati koka nosilja, najčešće u kaveznom uzgoju. U slučaju da je muško – ne služi ničemu jer niti nose jaja niti se može utoviti. Zbog toga se odmah nakon što izađu iz jaja, muški pilići odvajaju na posebnu traku kojom dolaze do mašine koji ih melje na živo, što je postupak koji se još zove maceracija. Na ovaj način, godišnje se u Nemačkoj ubije 45 miliona živih muških pilića.

MLEVENJE ŽIVIH MUŠKIH PILIĆA

U Evropskoj Uniji se ovaj postupak smatra neetičkim, mada bi mogli da to nazovemo i mnogo težom i ružnijom reči. Zbog toga je Nemačka prva od članica Unije odlučila da prekine sa ovakvom praksom. Nešto pre Nemačke i Francuska je najavila mogućnost uvođenja nove prakse ali bez objavljivanja datuma primene. Zakonom se proizvođači obavezuju da primenjuju tehnologiju kojom će se sprečiti da se muški pilići uopšte izlegnu tako što će se identifikovati pol i jaja odmah biti uništena. Smatra se da će to doprineti smanjenju bola koji trpe ovi jadni pilići!

PUCAO U GUSKE – POGODIO MAČKA U OKO! – Kako će reagovati Tužilaštvo?

Mnogi smatraju da ni to nije dovoljno. Traže da se primenjuje nova tehnologija koju razvija jedna Izraelska startap kompanija. Ona omogućava da se još u embrionalnom statusu menja pol pileta! Tako neće ni biti muških pilića, već će svi izlegli da idu u industriju proizvodnje jaja ili klaničnu industriju.

MLEVENJE ŽIVIH MUŠKIH PILIĆA

MUKE PO BRKICI – Ovaj mačak živi u nadi da će ga neko voleti!

O patnjama koka nosilja u izuzetno nehumanim farmskim  i kaveznim uslovima držanja i proizvodnje jaja izgleda da još niko ne razmišlja. Uostlom, uskoro će Uskrs i farbana jaja – zar ne?

Izvor:  agroklub.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNANA JE USPELA! – Posle 45 dana velike borbe, ovaj pas živi nov život!
Sledeći tekstNIŠLIJE, DOĐITE NA IZLOŽBU I POMOZITE UGROŽENIM KUCAMA I MACAMA! – Subota, 06. februar 2021. od 12,00 sati

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime