Naslovna VESTI ZAGREB ODLUČIO: Potpisana odluka o obaveznoj sterilizaciji pasa i mačaka!

ZAGREB ODLUČIO: Potpisana odluka o obaveznoj sterilizaciji pasa i mačaka!

1
zagreb odlucio petface

Zastupnici zagrebačke Gradske skupštine u ponedjeljak su u nastavku sednice većinom glasova podržali odluku o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca te načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama i divljim životinjama, kojom se propisuje trajna sterilizacija kao obvezan način kontrole razmnožavanja pasa i mačaka, navodi portal Index.hr.

Po podacima iz Skloništa za nezbrinute životinje Grada Zagreba u Dumovcu, broj napuštenih pasa i mačaka znatno se povećao u odnosu na prošlu godinu.

PROČITAJTE I:

ZAGREB: Zbrinut 21 pas koji je pobegao od vlasnika zbog straha od petardi!

U prvih šest meseci ove godine u Sklonište je primljeno 723 psa i 218 mačaka, što je sveukupno 152 mačke i psa više nego u istom razdoblju lane, kad je primljeno 677 pasa i 112 mačaka, navodi se u obrazloženju odluke.

Index prenosi da su odlukom ujedno propisana izuzeća od obvezne sterilizacije pod uslovom da se posednici životinja evidentiraju u gradskom upravnom telu za zaštitu životinja.

obaveznoj sterilizaciji petface

Time bi se, stoji u obrazloženju, stvorila baza podataka o vlasnicima i njihovim kućnim ljubimcima koji nisu sterilizirani s ciljem efikasnije kontrole razmnožavanja kućnih ljubimaca i smanjenja broja napuštenih životinja.

A šta vi mislite o ovoj odluci?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. ma oni su budale, a kad ne bude mace, potruj miše otrovom, pa to što kod nas ođeee ima cuka na ulicama, i jeste raj, v EU – niđe živog stvora, da ita slobodno… ne prelazite Savu

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.