Naslovna VESTI MARŠ ZA ŽIVOTINJE U ZAGREBU: „Učite decu da vole životinje“!

MARŠ ZA ŽIVOTINJE U ZAGREBU: „Učite decu da vole životinje“!

0
zagrebu-petface

Zagreb je u subotu bio centar okupljanja boraca za prava životinja kada je reč o našem regionu! Kako smo već najavili, održan je „Marš za prava životinja“, povodom Međunarodnog dana prava životinja. Transparenti, bubnjevi, zviždaljke… i više stotina okupljenih ljudi.

zagrebu petface

Udruženje Prijatelji životinja, organizovala je u Zagrebu „Marš za prava životinja!“. O programu ove akcije smo već pisali. Hrvatska se ovim događajem priključila međunarodnom pokretu za prava životinja.

Pročitajte još: SUBOTA: Marš za prava životinja – „MI SMO NJIHOV GLAS“!

zagrebu-petface

Povorka se kretala od Trga kralja Tomislava i prošla središnjim ulicama do Jelačićevog trga. Okupljeni su fotografijama i transparentima, pozvali građane na zalaganje za prava životinja koje ljudi ubijaju, muče i obespravljuju.

Pročitajte još: Još jedna javna ličnost podržala prava životinja: „Postajem vegan. Spaliću sve bunde“!

Organizatori su upozorili da seu životinje izložene testiranjima u laboratorijama, da ih ubijaju zbog proizvodnje krzna, odeće, hrane, drže ih u nehumanim uslovima, iskorištavaju ih zbog zabave, napuštaju ih i zlostavljaju.

zagrebu-petface

– Vreme je da uvidimo povezanost raznih oblika diskriminacije i zajedno koračamo u bolji, humaniji i pravedniji svet, poručio je predsednik Udruženja Prijatelji životinja Luka Oman. Povorci u Zagrebu su se pridružila i udruženja iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Srbije, a podršku su dale i ekološke i civilne organizacije.

Međunarodni dan prava životinja se obeležava od 1998. godine, istog dana kada se slavi i Međunarodni dan ljudskih prava, kako bi se ukazalo na činjenicu da planetu delimo sa drugim životinjskim vrstama.

Izvor: magazin.hrt.hr

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.