Naslovna VESTI ZALEPIO RODI KLJUN IZOLIR TRAKOM: Prvo je udario auto, a potom pobegao...

ZALEPIO RODI KLJUN IZOLIR TRAKOM: Prvo je udario auto, a potom pobegao sa lica mesta! (FOTO)

0

Donela te roda – pričali su nekad naši stari maloj deci. Dobra, stara roda, ta draga ptica iz naše tradicije, sem što je godinama nastanjivala iste krovove i radosno dočekivana od strane dece a i odraslih, nagoveštavajući dolazak proleća sa radosnim uzvikom – vratile se rode, nosi i mnogo simbolizma a i poneku lepu priču.

Poznati stučnjak za život životinja, Alfred Brem, o rodama, između ostalog, kaže:

PROTIV MONSTRUMA KOJI JE PSE DRŽAO NA 37 STEPENI bez vode pokrenut prekršajni postupak!

– Ako nas posluži dobra sreća, moći ćemo da posmatramo dolazak dragog gosta i da vidimo kako se par roda, koji se već prošle godine gnezdio na krovu, odjednom iz neizmernih visina u obliku zavijenih linija spušta na sleme krova i već od prvog trenutka je tu kod kuće kao da nikad nije odleteo….

ČAROBNO – U vijetnamskom kafiću uz kafu se može DOBITI I MAČKA!

Eto kakva je simbolika ovih divnih ptica, koje preleću tolike kilometre, i na odredište stignu bezbedno, a onda se desi da slete ovde, i eto nesreće!

Pre nekoliko dana, ova roda je doživela da je čovek udari autom, slomi joj krilo i kljun, da taj isti čovek izađe iz auta, zalepi joj kljun IZOLIR TRAKOM i ODE SA LICA MESTA!

Zamislite vi to neodgovorno postupanje prema povređenoj ptici!

Nesrećna ptica je vrlo brzo prevezena do Beograda kod veterinara. Nakon pregleda, odvežena je u ZOO vrt u prihvatilište, gde se brinu o njoj svakodnevno.

Ova priča je imala srećan kraj, ali šta da nije bilo ljudi koji su odmah preuzeli stvar u svoje ruke?! Sreća je da je naišla na njih, inače…

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPAS RANJEN IZ LOVAČKE PUŠKE: Prolazili pored njega danima a NIKO DA MU POMOGNE! (FOTO)
Sledeći tekstUDOMILI MAČKU PA JE ODBACILI: Odlučili da je se REŠE, ona prepuna buvljih larvi – odbija da jede i pije! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime