Naslovna VESTI MAČKE HUMANOST NA DELU: Mače Kesidi spaseno iz zamke

HUMANOST NA DELU: Mače Kesidi spaseno iz zamke

0

Žena koja je šetala poljem, naišla je na maleno mače koje je spasila iz zamke. Mače, koje je kasnije nazvano Kesidi, nije moglo da se oslobodi i krvarilo je. Užasnuta, žena je odmah pozvala Britansko kraljevsko društvo za zaštitu životinja – RSPCA, nadajući se da će uspeti da spasu život mačetu.

zamke petfaceInspektorka RSPCA Stef Bejns požurila je kako bi pomogla mačetu, a kada je stigla, znala je da je situacija strašna.

– Njegova leva noga je bila prepolovljena i veterinari su procenili da je rana stara oko dva dana, tako da je moguće da je bila zarobljena u zamci nekoliko dana i da nije uspela da se spasi, rekla je Bejns.

Pročitaj još: NIŠ: Komšija uhvatio vlasničku mačku u zamku pa je zverski mučio i ubio!

Na žalost po Kesidija, ali i sve koji su navijali za njega, njegova noga je morala da bude amputirana. Bio je u velikom bolu i pravo je čudo da je preživeo tako ozbiljnu povredu. Na svu sreću, operacija je prošla veoma dobro i očekuje se da će se Kesidi u potpunosti oporaviti.

zamke petfaceKesidi nije bio čipovan, niti se iko javio kao njegov vlasnik, ali se svi nadaju da će ubrzo nakon oporavka dobiti stalan dom jer je pravi borac koji se već navikao na život na tri noge.

Bejns se suočila i sa lokalnim farmerima u vezi sa zamkom u koju se nesrećno mače uhvatilo, međutim, niko od farmera nije priznao da zna za postojanje bilo kakve zamke. Ovakve zamke mogu stvoriti ozbiljne povrede životinjama, ali i ljudima.

Pročitajte još: DEČAK ZA PRIMER: Osmogodišnji izbeglica iz Sirije sedeo pored povređenog psa dok nije došla pomoć!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOKLON ZA BEOGRAĐANE: Žurka za kuce, mace, feretke i SVE ljubimce – sa i bez pedigrea!
Sledeći tekstOSIJEK: Vlasnik BRUTALNO PRETUKAO SVOG PSA i ne oseća se KRIVIM!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime