Naslovna VESTI NAPUŠTENA KAO SMEĆE ali prihvaćena kao BLAGO: Zanemarivan i povređen konj stao...

NAPUŠTENA KAO SMEĆE ali prihvaćena kao BLAGO: Zanemarivan i povređen konj stao na noge!

0

Šta kada ste svedoci zlostavljanja konja? Kada uočite konja koji je zanemaren ili na bilo koji način mučen? Prvo i osnovno je – pozvati nadležne službe, što pre! Prema Krivičnom i Zakonu o dobrobiti životinja, policija i veterinarska inspekcija su službe koje prve treba da reaguju, a vi ste ti koji imaju sve neophodne informacije.

Ne čekajte da drugi isprave nepravdu – vi ste ti heroji. Vi ste ti od kojih kreće njihov bolji život, vi ste njihova ruka spasa i njihova uzdanica!

SKANDALOZNO: Majmuni vezani lancima i zlostavljani zbog kokosovog mleka! (VIDEO)

NEPREPOZNATLJIV POSLE UDOMLJAVANJA: Nakon grubog i teškog života – KONAČNO SREĆA!

Ovim rečima započinjemo priču o jednom konju kojeg život uopšte nije mazio. Kada smo ugledali fotografije na Fejsbuku, osećanja u nama su se pomešala. Prva fotografija prikazuje teško stanje u kojem se konj nalazio. Izmučen, mršav, sa ranama… Ne može čak ni da stoji…

Zati, jedna po jedna fotografija pokazuje njegovo zbrinjavanje, a zatim i oporavak i na kraju istinsku lepotu ovog predivnog bića! Oporavio se, stao, počeo je da živi, a na životarenje polako zaboravlja.

Kako i sam opis ove objave kaže – Napuštena kao smeće, ali prihvaćena kao blago… Ovo je idealan opis svega onoga što je konj prošao. Mi smo pokušali da stupimo u kontakt sa osobom koja je podelila slike, kako bismo saznali sve detalje, ali do puštanja teksta nam se nije javio. I zato, bez konkretnih informacija objavljujemo vest, ali se osvrćemo na dobrotu i humanost onoga ko ga je spasio! Na to veliko srce koje nije okrenulo glavu i nije zažmurelo nad nesrećnom sudbinom konja!

Da je više ovakvih primera, svima bi nam bilo lakše – i nama koji ih volimo, i njima koji svakodnevno doživljavaju torture, mučenja, zanemarivanja i zlostavljanja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstNA HVARU OTROVOM I PALICOM UBIJENO 17 MAČAKA – Nadležni o tome ćute!?
Sledeći tekstOSTAVLJEN BEZ HRANE I VODE DA UGINE SAM: Bo je pronađen u teškom i groznom stanju! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime