Naslovna VESTI PSI ZAR MORA TAKO RUŽNO I SUROVO? Asepsolom prskali psa kako bi ga...

ZAR MORA TAKO RUŽNO I SUROVO? Asepsolom prskali psa kako bi ga izbacili iz hodnika u Lidlu

0
Grubo izbacivali psa

Mnogobrojni očevici su pre tri dana prisustvovali veoma surovim scenama u prodajnom objektu „Lidla“ u Valjevu. Prema Facebook objavi Udruženja za zaštitu životinja Valjevo – Čarna, radnik obezbeđenja i kovid redar su na krajnje nehuman način izbacili jednog uličnog psa iz hodnika ove prodavnice.

Grubo izbacivali psa

Oni su ga šutirali i prskali asepsola ne birajući gde će ova tečnost završiti. Na kraju je pas izbačen ponovo na hladnoću, mokar, sa očima nadraženim od asepsola. Njegov jedini greh je bio to što je napušten i što je želeo malo da se zagreje.

Pročitajte i ovo: MOŽEMO SVI OVAKO – UOPŠTE NIJE TEŠKO!

Kada su brojni posetioci negodovali zbog ovakvog ponašanja zaposlenih, ovi su im odgovorili da im je rečeno da tako urade. Događaj je prijavljen šefovima prodajnog objekta koji je izjavio da su radnici koji su se tako ružno ponašali – adekvatno kažnjeni. Navodno, oni su dobili uputstvo da pozovu gradski azil ali, pošto nisu uspeli da ih dobiju, samostalno su se odlučili na „junačku“ akciju protiv nesrećnog šteneta.

Grubo izbacivali psa

Iz udruženja Čarna su veoma zabrinuti za sudbinu uličnih pasa u okolini prodajnog objekta Lidl u Valjevu. Naime, čini se da će svaki pas koji potraži sklonište ovde završiti u azilu. Takođe, apeluju na ljude da odmah reaguju na ovakvo ili slično nasilje nad životinjama koje primete u svojoj okolini.

Pročitajte i ovo: BESKRAJNA TUGA – Kujica bez doma tuguje zbog gubitka bebe.

Žao nam je što mnoge kompanije nemaju humaniji pristup problemu uličnih pasa. Svesni smo da ne mogu da dozvole pristup i ulazak svih životinja koje su ugrožene u svoje objekte. Međutim, sigurni smo da mogu da urade mnogo više kako bi učestvovali u obezbeđenju mnogo boljih uslova za njihov smeštaj ili boravak u okolini svojih objekata. Brojni su primeri da neke kompanije imaju daleko humaniji pristup ovom problemu. Lidl je dovoljno veliki da može sebi to da priušti.

Izvor:  Facebook Udruženje za zaštitu životinja Valjevo – Čarna

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.