Naslovna VESTI PSI SJAJNO DETE: Marija (12), šeta pse i tako zarađuje džeparac, koji troši...

SJAJNO DETE: Marija (12), šeta pse i tako zarađuje džeparac, koji troši na napuštene životinje!

0
marija-seta-zivotinje-petface

Marija Mitrovska ima 12 godina, i verovatno je najmlađi aktivista za prava životinja u Skoplju. U septembru će biti sedmi razred osnovne škole, a već je zadala lekciju mnogo straijima od sebe! Član je Društva za zaštitu životinja “Anima Mundi” i prisustvuje svim sastancima i događajima za pomoć napuštenim životinjama!

Kako prenosi portal petsportal.mk, Marija trenutno brine o četiri malih štenaca, jednoj skotnoj kuji i mačetu!

BRAVO KLINCI: U Velikoj Plani okačen plakat na kojem školarci nude usluge šetanja i kupanja pasa!

-Redovno ih fotografišem i delim na Internet stranice, koje se brinu o životinjama, kako bi ih udomila. Kada se neko javi za udomljenje, mora da ispuni sve uslove kako bi ovi mališani živeli lep život i naravno moraju biti veliki ljubitelji životinja, rekla je ova simpatična Makedonka!

marija-seta-zivotinje-petface

Kako kaže, ima veliku podršku svojih roditelja, ali nažalost ne i od njenih prijatelja iz razreda.

-Još nekoliko drugarica iz razreda pomažu i brinu o ljubimcima, ali ostala deca nas ismejavaju. Svesni smo da pomažemo životinjama i da činimo dobro i humano delo i nije nas baš briga za negativne komentare ostale dece, kaže Marija.

BRAVO DEVOJKE: Jelena i Marta šetaju vlasničke pse i doniraju za napuštene kuce!

Ova dvanaestogodišnja devojka želi da postane veterinar. Trenutno je na raspustu, a slobodno vreme koristi da zaradi novac kako bi mogla da pomogne uličnim životinjama. Ona kaže da uprkos “poslu”, još uvek ima vremena za sebe, ali najveći deo dana želi da provede sa psima.

Na mom Facebook profilu sam postavila oglas da pružam mogućnost šetnje ljubimaca za 50 denara po satu, jer uvek postoje ljudi koji nemaju vremena da šetaju svoje ljubimce. Znam da to nije puno novca, ali ja sve što zaradim dam na napuštene pse. To nije mnogo, ali dovoljno je recimo da im kupim hranu. Dnevno prošetam tri do četiri ljubimca, dodala je ova simpatična devojčica!

marija-seta-zivotinje-petface

Iako je praktično još uvek dete, Meri je već vegetarijanac, a kako je rekla za ovaj makedonski portal “njeni roditelji poštuju njenu odluku i nije bilo nikakvih problema što je odlučila da ne jede meso”.

Obzirom da većinu vremena provodi sa životinjama, Marija kaže da postoji mnogo tužnih ali i zanimljivih događaja. Na pitanje zašto baš to radi, ova divna devojčica je odgovorila:

-Želim da pomognem životinjama, jer su tihe i niko ih ne čuje. Moramo da budemo glas koji nemaju.

DECOOOOO, EVO PRIMERA ŠTA MOŽETE URADITI TOKOM LETA!

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstUSPELI SMO: Uplakana Milena PRONAŠLA Neru – psa koji je ukraden pre 6 dana!
Sledeći tekstVIDEO: Mačka pokušava da ukrade nešto iz fioke, a kada shvati da je gledaju ona…

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime