Naslovna VESTI PSI PAS KOJI ZASLUŽUJE ORDEN: Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

PAS KOJI ZASLUŽUJE ORDEN: Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

0
Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

Psi su naši najbolji prijatelji s kojima doživljavamo najveće avanture i najnežnije trenutke pune ljubavi. Međutim, neke situacije dokazuju da su oni i naši zaštitnici i da nam se uvek nađu u odsudnom trenutku, bezuslovno. Pas ne razmišlja dva puta da li da vam priskoči u pomoć – njegov instinkt mu govori da vas spasi i tu nema oklevanja.

Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

To je iskusila i Ejmi Edmondson iz Eseksa, kada ju je njena mešanka pitbula i džek rasela izbavila od napadača koji ju je oborio na zemlju i prislonio joj nož na grlo. Mogla je da strada, ali je njena mala heroina, srećom, brzo reagovala i, vrlo verovatno, spasila vlasnici život.

MAJKA HRABROST: Borila se sa agresivnim babunom da bi zaštitila štence

Tridesetogodišnja Ejmi je kasno uveče izašla da prošeta psa, svoju voljenu ljubimicu po imenu Star. U jednom trenutku prišli su joj muškarac i žena i pitali je za smer, ali kada se Ejmi okrenula da im pokaže kuda da idu, čovek je skočio na nju s leđa i oborio je na zemlju, držeći joj nož tik ispod brade.

Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

Edmondsonova je bila prikovana za zemlju i delovalo joj je kao da taj trenutak traje beskonačno dugo, i već je počela da se plaši da će njen devetogodišnji sin Rajli ostati bez majke.

Međutim, kako je Ejmi pustila povodac na kom je bio njen „nežni mali pas“, Star je uradila nešto što je Edmondsonovu ostavilo u potpunom šoku: zaletela se na napadača i ugrizla ga za nogu.

Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

Kako je Ejmi kasnije ispričala, Star nikako nije htela da ga pusti – a Edmondsonova se zahvaljujući njoj otrgla napadaču i obećala da će narediti psu da ga ostavi ako je on pusti da ide. Dvoje nasilnika su zatim pobegli. „Star mi je spasila život. Samo mi je prolazilo kroz glavu da ću umreti. A ovo što je dogodilo stvarno nije u skladu sa njenim karakterom – Star je inače najumiljatiji pas na svetu, prosto bi vas ljubila dok vas ne udavi poljupcima. Te večeri je kao nagradu dobila poprilično veću porciju klope i mnogo, mnogo maženja.“

PANIKA U PARKU: Ogromna zmija primećena u centru grada

Ejmi je ispričala i da se napad dogodio gotovo ispred njene zgrade, oko pola sata pre ponoći. „Želeli su novac“, rekla je Edmondsonova, „a dok sam ležala na zemlji, činilo mi se kao da svaki sekund traje večno. Žena je pobegla kada je Star skočila na muškarca, a on je samo vikao da ’sklonim svog prokletog psa sa njega’. Rekla sam mu da se skloni s mene da bih ja sklonila psa i verovatno se tada uspaničio pa je i on pobegao.“

Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

Britanka nije prijavila slučaj policiji iz straha da se napad ne ponovi. Već je proživela dovoljno straha plašeći se za sopstveni život prilikom napada, razmišljajući o tome kako će njen sin i njen pas ostati bez nje. Međutim, Star je bila prava hrabra heroina i spasila je svoju vlasnicu.

Odbranio vlasnicu kojoj je napadač pretio nožem

„Bez nje sada ne bih bila ovde. Star je najdivniji pas koga ćete ikada upoznati, i nikada je nisam videla u onakvom stanju – sada znam na šta je spremna da bi me zaštitila.“

Izvor: Mirror.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.