Naslovna VESTI PSI PRESTRAŠNO: Zaspao na šinama, vagon mu smrskao nogu!

PRESTRAŠNO: Zaspao na šinama, vagon mu smrskao nogu!

0
pas zaspao na šinama

Život uličnih pasa je u stalnoj opasnosti. Borba za hranu, sklonište, mesto na svetu je surova. Svaki novi dan za ove nesrećne pse je nagrada ili možda još veća kazna. Zato priče kao što je ova o Avramu treba da upozore sve one koji veruju da je život na ulici ili lancu za pse sasvim prirodna stvar.

pas zaspao na šinama

Avram je živeo u blizini rudnika uglja u Avramici. Tako je dobio i ime. Neki pričaju da je on bio jedini pas koji je hrabre rudare pratio u jame, na njihov posao. Živeo je uz njih, sa njima, ali ipak sam i bez pravog doma. Sve dok jednog dana nije zaspao na mestu na kom to nikako nije smeo da uradi.

HEROJ GODINE IAKO JE TEK MAJ: Haski pronašao novorođenče koje je majka ostavila u žbunju

Avram je zaspao na šinama kojima prolaze rudarski vagoni kojima se prevozi ugalj. Spavao je tvrdim snom i nije čuo i osetio nadolazeću opasnost. Teški rudarski vagon je naleteo na njega, smrskao mu zadnju levu nogu, odsekao rep i prignječio uvo koje se veoma brzo inficiralo i zagnojilo.

pas zaspao na šinama

VLASNIK ZVANI SMRT: Mučio i pretukao štene, a potom pokušao da ga baci u reku

Kada su ga pronašli, Avram je bio u veoma teškom stanju. Preuzeli su ga članovi Udruženja Beta iz Zaječara i pobrinuli se da dobije najbolju moguću pomoć. Avramu su prvo zalečene brojne infekcije kako bi mogao da izdrži tešku hiruršku intervenciju. Nedavno mu je amputirana noga. Sada se oporavlja, ali sve što su veterinari do sada učinili i što još sledi posle operacije košta.

pas zaspao na šinama

Udruženje Beta Zaječar ima veoma ograničena materijalna sredstva ali nisu odustali od Avrama. Ukoliko možete da im pomognete kako bi se Avrama u potpunosti oporavio a onda i najzad dobio pravi dom kakav zaslužuje pogledajte njihovu Fejsbuk stranicu gde ćete naći informacije o tome kako da pomognete. facebook.com/udruzenje.beta.zajecar

Izvor: Udruženje Beta Zaječar

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.