Naslovna VESTI MAČKE Od divlje mačke, do ZAŠTITNICE MALE BEBE!

Od divlje mačke, do ZAŠTITNICE MALE BEBE!

0
zastitnice male bebe petface

Ranije je ove godine u Ontariju vođena borba sa mršavom, ali veoma žstokom sijamskom mačkom, koja nastoji da preživi na ulici.

Kada su je dobri ljudi primetili, zabrinuli su se za nju i njeno zdravlje. Nije im bilo lako zaustaviti nestašluke koje je pravila, ali svakako se videlo da su meseci provedeni na ulici ostavili svoj trag na ovoj mački.

Srećom, u blizini se nalazilo mesto čija je svrha bila zaštita životinja, „Happi Tails Farm“, koju vodi Klara Mur i njen suprug. Ova farma je dom mnogim životinjama koje su uspele da prevaziđu svoju prošlost, bol i zanemarivanje.

Ovoj mački su odmah promenili imu u Safir. Na mački su pored straha otkrivene kraste, čudan položaj kičme, a oči su delovale kao da je sa nečim zaražena. Veterinar je ustanovio da je mačka imala slomljenu karlicu, i da nije zaražane nijednom bolešću.

zastitnice male bebe petface

-Možda ju je udario auto ili ju je neko fizički napao, ne možemo to da znamo, rekla je Mur, dodajući da je ona patila od teških bolova.

Mur je pored svog posla sa životinjama i velike brige, sada imala i još jednog člana porodice, rodila je malu, lepu devojčicu. Naravno, novi član je postala i Safir.

-Dok smo mi svoj rad najviše usmerili na domaće životinje, ipak smo odlučili da na našu farmu dođe i jedan kućni ljubimac, maca Safir, rekla je Mur.

zastitnice male bebe petface

Kada su je doveli kući, mačka je bila toliko prestravljena da se 24 sata krila ispod kreveta, dok jednom nije izašla da pravi nered.

-Skočila je na naš krevet sa začuđujućom lakoćom, s obzirom na njenu karlicu. Došla je do mog supruga i on se odmah zaljubio u nju, navela je Mur.

POSLUŠAJTE ISTRAŽIVANJE: Bebe koje žive uz mace su ZDRAVIJE!

Karl Mur, iako je stekao novog prijatelja, macu Safir, veći deo pažnje usmerava prema svojoj devojčici. To mačku nije sputalo u tome da bude uvek uz svog novog vlasnika, tako da je i ona preuzela brigu o devojčici.

-Mari ima nešto neverovatno u sebi što je Safir prepoznala. Prosto, njih dve imaju nešto neobjašnjivo i posebno što ih spaja. Jeste da je Mari rođena na farmi i od rođenja je sa životinjama, ipak ovoliko prijateljstvo između mačke i bebe je neverovatno, rekao je otac devojčice Karl Mur.

Ana je ugledala sklupčano mače u parku i ponela ga sa sobom. Da li ga neko želi?

U početku Safir nije želela da prilazi mnogo blizu bebe, ali kasnije se oslobodila i voli da leži na njoj, uz nju i kako god joj prija, ali samo da je uz Mari, svoju najbolju prijateljicu.

Safir je postala zaista zaštitnički nastrojena prema Mari i čuva je dan i noć. Ne odvaja se od nje.

Od te divlje mačke sa ulice, povređene i napuštene, mačka je postala umiljata i razdragana. Najviše voli da se igra sa svojom drugaricom Mari, ali i svi ostali ukućani su joj dragi.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstBurazetović: Neophodna STRATEGIJA za dobrobit životinja, zaustaviti uzrok napuštenih životinja!
Sledeći tekstSLEPI MAČAK pomogao svojoj baki u borbi protiv raka!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime