Naslovna VESTI PSI IMATE KLEPTOMANA U KUĆI? Evo ZAŠTO vaš ljubimac KRADE obuću, igračke i...

IMATE KLEPTOMANA U KUĆI? Evo ZAŠTO vaš ljubimac KRADE obuću, igračke i hranu!

0
da li se psi smeju petface

Prizor šteneta koje beži i u ustima nosi papuču možda izgleda slatko i neodoljivo, ali kada pas postane “hronični kradljivac stvari”, više nam nije tako smešno. Naime, ovakvo ponašanje može biti stresno za vas i opasno za psa.

Određene rase, uključujući zlatnog retrivera, jorkširskog terijera i papilona, imaju tendenciju više od drugih pasa da “kradu” stvari. Ako vaš pas hronično krade predmete po kući kako bi ih sakrio ili grizao, verovatno imate problem i trebalo bi da ga rešite. Naime, vrlo je mali korak od papuče na podu do obroka na šporetu. Bez obzira na vrstu ili rasu, važno je da sprečite neželjeno ponašanje dok ne dođe do ozbiljnih problema.

ZAVEZANA I NA KRATKOM LANCU: Surovi vlasnik je ostavio i otišao u drugi grad!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

UBIJENA NAJPOZNATIJA GORILA U UGANDI: Ubicama preti DOŽIVOTNI zatvor!

Kada pas ukrade neki predmet, on zapravo želi da ga poseduje iz različitih razloga. Odeća, obuća i dečje igračke su omiljene stvari “psima kleptomanima”. Oni uživaju u tome da ih žvaću, kidaju ili bacaju, ali ne shvataju uzimanje naših stvari kao “krađu”.

Kada pas krade hranu, motivi su očigledni. Čak i ako je dobro nahranjen, vaš pas i dalje može imati potrebu da uzme deo vašeg obroka. Međutim, takvo ponašanje može da eskalira, pa će se ljubimac navići da uzima hranu sa trpezarijskog stola, sudopere ili šporeta.

Neki psi kradu jer žele pažnju. Oni uzimaju stvari koje su nam važne kako bismo ih jurili.

pas koji ide u prodavnicu petface

Ako pas krade stvari zbog igre, najbolje je naučiti ga koje su njegove igračke, ali dok uvežbavate, preporučuje se da držite odeću, dečije igračke i obuću van njegovog dometa. Još je važnije paziti da vam pas ne proguta nešto što ne bi smeo jer to može dovesti do ozbiljnih problema.

Morate takođe da pazite da ne ostavljate hranu pre i posle obroka tamo gde je pas može uzeti.

U slučaju da imate psa koji često krade, posavetujte se s veterinarom u vezi hrane koju inače kupujete jer je moguće da vam ljubimac ne dobija ono što mu treba. Nemojte ganjati psa kad vam nešto ukrade jer je to možda ono što on želi pa to doživljava kao nagradu.

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.