Naslovna VESTI PSI Zašto pas neprijatno miriše nakon šetnje po kiši?

Zašto pas neprijatno miriše nakon šetnje po kiši?

0
neprijatan-miris-psa-nakon-kise-petface

Ukoliko ste primetili da vaš ljubimac posle šetnje na kiši, snegu ili jednostavnog kupanja “pušta” neprijatan miris, nemojte da se čudite, jer neki psi više od drugih neprijatno mirišu nakon kiše.

Neke rase, naročito lovački psi, imaju više sebuma u svom krznu, a reč je zapravo o prirodnom ulju, koje se nalazi na koži i dlaci i štiti kožu psa od isušivanja. Kad je pas mokar, ulje i voda zajedno stvaraju bakterije, glavne “krivce” neprijatnog mirisa.

Postoji nekoliko saveta, kako da sprečite ovo. Nakon šetnje po kiši, psa doooobro osušite peškirom i na taj način ćete sprečiti razvoj pomenutih bakterija. Nakon što ga istrljate peškirom, preporučuje se i topao vazduh fena, jer nekim psima, naročito dugodlakim, nije dovoljan samo peškir.

Ukoliko sami kupate ljubimca, onda bi trebalo da znate da se oni kupaju isključivo šamoponom za pse. Nakon što ćete ga dobro utrljati, kvalitetan šamopn za pse temeljno i ispreite jer bi nepravilno ispiranje šampona na koži moglo izazvati razne iritacije.

I kvalitetni alati bi doprineli rešavanju ovih neprijatnih problema. Kvalitetna četka je preporuka, jer se njome stiže i do takozvanih “donjih delova kaputa”.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.