Naslovna PETOPEDIJA PSI ZAŠTO VAS PAS LJUBI?(VIDEO)

ZAŠTO VAS PAS LJUBI?(VIDEO)

0
zašto vas pas ljubi petface

Većini vlasnika prija poljubac njihovog psa jer uglavnom izaziva prijatnu toplinu u srcu. To je zato što se takvo ponašanje ljubimca obično povezuje sa izlivom ljubavi i vernosti. Međutim to što poljubac između dve osobe ukazuje na intimnu ili veoma prijateljsku vezu to nije obavezno značenje u ponašanju pasa prema ljudima. Evo nekoliko razloga zbog kojih vam pas liže lice, noge i ruke.

Instikt

Čim se štene rodi, majka počinje da ga liže da bi ga očistila i stimulisala vitalne funkcije. Štenci tako lizanje pamte kao znak velike brige. Neki stručnjaci veruju da lizanje zapravo potiče još od vukova. Kada se vrate iz lova, majke vučićima koji još nemaju dovoljno razvijene zube za sirovo meso daju da ližu hranu iz njihovih usta. Studije pokazuju da je navika lizanja preneta u DNK, pa su je i psi nasledili.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Znak naklonosti

Postoji veoma jako uverenje da vas pas ljubi jer mu je drago što vas vidi. Ukoliko ne mogu da dođu do vašeg lica, lizaće vam šake, stopala ili bilo koji deo tela koji nije pokriven odećom. Utvrđeno je da prilikom lizanja dolazi do oslobađanja endorfina što dokazuje da to pse čini srećnim. Poznato je i da psi osećaju ali i razlikuju vrstu raspoloženja svog vlasnika. Ako je čovek tužan ili uznemiren, počeće da ga liže kako bi smanjio nivo stresa i podigao mu raspoloženje.

zašto vas pas ljubi petface

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1
2
Prethodni tekstSKANDALOZNO: Udžbenik za peti razred osnovne škole uči decu da mrze napuštene životinje!(VIDEO)
Sledeći tekstPRESLATKO: Kupanje lenjivca je nešto najslađe na svetu! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime