Naslovna VESTI ZDRAVLJE VAŠEG LJUBIMCA JE U PITANJU! Ne ustručavajte se da pitate veterinara...

ZDRAVLJE VAŠEG LJUBIMCA JE U PITANJU! Ne ustručavajte se da pitate veterinara SVE!

0

Postavljanje pitanja je teško, naročito kada odgovor možda nije ono što želite da čujete. Ali kada je reč o zdravlju i sreći vašeg kućnog ljubimca, morate da progovorite. I ne samo da možete, već MORATE!

Životinje se oslanjaju na nas da se zalažemo za njih u ordinaciji veterinara. One se oslanjaju na nas u svemu, i zato moramo biti razboriti, smireni i precizni, jer kada je ljubimac zdrav i dobro, mi smo još bolje, zar ne?

UTOČIŠTE ZA SVE ODBAČENE ŽIVOTINJE! Spasio ih je i pružio im OGROMNU ljubav! (FOTO)

ŽIVOTINJE GRLE NEŽNIJE NEGO MNOGI LJUDI: Ovo je prava slika NESEBIČNE ljubavi! (FOTO)

Koje bolesti mogu da prenesem svom ljubimcu?

Vaš pas može vam može preneti besnilo (zato ih vakcinišemo!). Besnilo je bolest, koje kućni ljubimci mogu preneti na vlasnike. Postoje i povratne bolesti, bolesti koje mi možemo preneti našim kućnim ljubimcima. Znamo da virusi poput H1N1 (mutirani grip) može da pređe sa ljudi na životinje. Gljivične infekcije mogu se, takođe, preneti kontaktom kože na kožu. Pitajte svog veterinara šta može imati uticaja na vašeg slatkog i voljenog ljubimca. Opreza nikad dosta, a najbolje je kada je čovek upoznat sa svime što može da krene po zlu.

Da li moj ljubimac treba da uzima dodatke ishrani?

Psi i mačke koji imaju problema sa zglobovima, pamćenjem ili težinom, moguće je da su im neophodni dodaci u ishrani. Postoji niz zdravstvenih problema koje bi vitaminski ili biljni dodatak mogao ublažiti, zavisno od trenutne ishrane, fizičke aktivnosti i režima lečenja. Obavezno pitajte svog veterinara pre nego što date nešto – ne želite da vaš pas predozira vitaminima. Da, da, i to je moguće!

Koliko često treba da čistim zube mom ljubimcu?

Ovo pitanje je više podsetnik da razgovarate o zubnoj higijeni sa veterinom. Prva stvar, koju će većina veterinara reći kada nude savete o preventivnoj zaštiti jeste: „Perite zube svog ljubimca!“ Ako niste sigurni kako to da radite, pitajte. Panećete se valjda stideti? Ne postoji glupo pitanje, ne zaboravite to! I još jednom, neka vam uvek bude napameti da je u pitanju zdravlje vašeg najboljeg prijatelja!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

IZVOR: infobrif.rs

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFOTOGRAFIJA KOJA STEŽE SRCE: Sva ljubav i briga jedne majke prikazane su na njoj!
Sledeći tekstKUPAČI PRESTRAVLJENI prizorom! Crna mamba na metar od njih! (FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime