Naslovna VESTI PSI DIRLJIVO: Žena koja je udomila psa na samrti

DIRLJIVO: Žena koja je udomila psa na samrti

2
žena koja je udomila psa

Žena koja je udomila psa: nahraniti izgladnelog psa na ulici je divan gest, a tek udomiti nekog je stvarno za svako poštovanje. Ali udomiti psa koji broji svoje poslednje dane na zemlji je toliko divno da je ova nesebična žena zaslužila da o njenom postupku priča ceo svet.

Nažalost, trend da se staro zamenjuje novim, ne mimoilazi ni ljubimce. Često čitamo o neodgovornim vlasnicima koji svoje četvoronožne prijatelje olako izbacuju na ulicu, a nakon toga ih bez imalo griže savesti zamenjuju novim.

žena koja je udomila psa petface

To nije bio slučaj sa Nikol Eliot iz Džordžije koja je gledajući fotografije na Fejsbuk stranci Animal Arc Rescue, pronašla objavu u vezi sa jednim starim psom. U pitanju je Čester, čije zdravlje je skroz urušeno i koji boluje od raka koji je u terminalnoj fazi. Ona je tada donela krajnje nesvakidašnju odluku – udomiće ovog starog psa i ulepšaće mu dane koji su mu preostali.

Potom je napravila spisak stvari koji planira sa njim da proživi i jednog jutra, pre otvaranja, Nikol se pojavila na vratima ovog skloništa za pse. Ljubav je rođena istog trenutka kada su se ugledali, a od tada ova divna žena se svakog trenutka trudi da ovom starom i odbačenom psu pruži samo čistu ljubav.

Kada se razboleo, Čestera su njegovi tadašnji vlasnici predali jednom skloništu koje je poznato po veoma visokim stopama smrtnosti. Čester je tada imao sreće jer ga je iz tog skloništa preuzela organizacija  Animal Arc Rescue koja se svim snagama trudila da starom psu pronađe dom pun ljubavi.

Žena koja je udomila psa

Čestera je nastavila da prati sreća jer se pojavila Nikol, njegova spasiteljka. Od tada se njih dvoje ne razdvajaju a vreme uglavnom provode tako što ispunjavaju stvari sa spiska koji je Nikol sastavila.

Tako Čester uživa u svojim novim igračkama, posećuje obližnji vodopad ili ruča u restoranu. A sve doživljaje udomljenog psa, Nikol objavljujuje na Fejsbuk stranici „Česterovo poslednje putovanje“ koja već sada ima preko 46.000 fanova. Stranica prati Česterovo stanje, momente druženja sa drugarima ili trenutke pre odlaska u krevet. Stranica je takođe zatrpana porukama i molitvama fanova. O svom ljubimcu, ova nesebična dama je izjavila:

-On je razigran sve vreme, ali sam sigurna da zbog godina i raka već polako usporava. On je veoma sladak i upija svu ljubav koju mu dajem.

žena koja je udomila psa

Odluka pred kojom se našla za nju je bila veoma teška jer je znala da će je Čester ubrzo napustiti. Već dovoljno tešku odluku otežavala je činjenica da Nikol ima malenu kćer kojoj je nedavno preminula baka. Ali uprkos svemu tome, Nikol je ipak odlučila da bolesnom psu pruži svu ljubav i negu koju zaslužuje, i da njegov život obogati divnim iskustvima pre nego što on napusti ovaj svet.

žena koja je udomila psa

Nikol je za nas istinski heroj i nadamo se da vas je ova priča bar za trenutak inspirisala i naterala da se zapitate na koji način vi možete da učinite svet boljim mestom za život.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstE TO JE LJUBAV: Fotografija dva zagrljena lava koji su bili zarobljeni mesec dana, obišla svet!
Sledeći tekstPoklon BEOGRAĐANIMA: U subotu besplatna Žurka za sve kućne ljubimce!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime