Naslovna VESTI PSI ŽENE OGROMNOG SRCA: Njih pet brine o 1.300 napuštenih pasa! (FOTO)

ŽENE OGROMNOG SRCA: Njih pet brine o 1.300 napuštenih pasa! (FOTO)

1

Kineska Nova godina je dan koji stanovnici najmnogoljudnije zemlje na svetu provode sa svojim porodicama. Međutim, za pet Kineskinja ovaj praznik znači samo jedno – nahraniti svih 1.300 pasa o kojima svakodnevno brinu.
2009. godine, Vang Janfag (60) napravila je sklonište za napuštene pse i svakog dana provodila je vreme uz njih. Inače veliki ljubitelj životinja, Vang se na ovaj korak odlučila sa još četiri svoje prijateljice. Tako one svakog jutra ustaju u 4 ujutru, hrane svoje mezimce, koji dnevno pojedu oko 400 kilograma hrane.
U vreme kada smo odlučile da otvorimo ovo skromno sklonište, Kina je uvela jedno „pravilo za pse“. Naime, doneli su zakon da porodica može čuvati samo jednog psa, male rase, sa posebnom dokumentacijom. Kao rezultat ove Uredbe, priliv napuštenih pasa u sklonište drastično je porastao, rekla je Vang.
Priča o ovom mestu punom ljubavi, oduševila je mnoge ljude širom zemlje i sveta, pa su donacije i neophodna sredstva za izdržavanje kuca, konstantno pristižu.
Ponekad zaradimo neku ogrebotinu, ili čak ujed. Ali, to nije strašno. Oni su svi kao naša deca i nikada ne bismo mogle da se rastanemo on njih – objašnjava Vang.
Koliko srce samo imaju ove ženeeee!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstFRISKIES Jelovnik za pse!
Sledeći tekstKada mace slave svoj dan, onda to izgleda OVAKO (VIDEO)

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime