Naslovna VESTI PSI ŽIVOT U MUKAMA: Pas iz Pirota živi u stravičnim uslovima! (VIDEO)

ŽIVOT U MUKAMA: Pas iz Pirota živi u stravičnim uslovima! (VIDEO)

5
zivot u mukama peface

ŽIVOT U MUKAMA: Ovo je priča o Blekiju iz Pirota. On živi u groznim uslovima, na prekratkom lancu, sa koga ga nikada ne puštaju. Kućica mu je toliko mala, da ne može da uđe u nju, ni kad je kiša, ni kada je jako sunce.

Vlasnici poseda u na kome živi imaju tu voćnjake i baste a Bleki I još jedan pas s utu ostavljeni kao čuvari imanja. Zauzvrat ne dobijaju ništa. Nemaju čak ni osnovne uslove za život. Kada vlasnici imanja dođu da rade, ne daju im ni hranu ni vodu. Nikada ih ne puštaju sa lanaca da ne bi ugazili voćnjake.

PROČITAJTE I:

10 SAVETA DA ZABAVITE PSE U KARANTINU: Dok traje vanredno stanje – EVO NEKOLIKO SAVETA ZA IGRU! (VIDEO)

LJUBIMCI KOLEGE: Kako izgleda rad od kuće sa ljubimcem! (VIDEO)

NASILJE SE NE ZAUSTAVLJA: Pas je doživeo strahovit udarac koji mu je odneo “POLA LOBANJE”! (VIDEO)

Jednog zimskog dana, pre tri godine, Natalija Paunović Mitrović i njena sestra ugledale su kućicu za psa. Kada su prišle, videle su psa koji je bio maltene na samrti. Ko zna koliko dugo nije jeo, ni pio vode. Od tog dana ga obilaze svakodnevno. Daju mu vodu, hranu, čiste od parazita… Posle nekog vremena su vlasnici imanja doveli još jednog psa, o kome takođe brinu Natalija i njena sestra.

zivot u mukama peface

Ove dve plemenite žene imaju svoje udruženje ,,Srpsko društvo za zaštitu životinja Pirot’’, i trenutno brinu o 110 pasa. Nažalost, ono više nema kapaciteta da bi primilo Blekija i njegovog drugara.

Pošto se imanje na kome žive ova dva lepotana, nalazi na putu ka njenom udruženju, nije im teško da dolaze i brinu o njima. Ipak, oni su vezani po ceo dan, svaki dan. Drugi pas, koji je inače slep, ima koliko-toliko dug lanac i kućicu u koju može da uđe. Bleki nema ni to. On ovde živi godinama, ali do prošle godine je imao duži lanac, pa je mogao bar malo da se kreće.

zivot u mukama peface

,,Njegova kućica je toliko mala, da ne može ni glavu da provuče u nju. Lanac je prekratak. Kada pada kiša ili je paklena vrućina, on nema gde da se skloni. Njihova okolina podseća na smetlište, okolo su cigle, daske’’, navodi Natalija.

zivot u mukama peface

Ona i njena sestra su zamolile ljude čije je imanje da poboljšaju Blekiju uslove za život, ali bezuspešno.

,,Ljubazno smo molile da mu naprave kućicu koja je adekvatna za njegovu visinu i duži povodac, da može da trči po voćnjaku, kao što je trčao do prošle godine. Oni to nisu uradili, samo su obećavali.’’

Natalija bi ih rado tužila, ali strahuje da bi zbog toga mogli da odvedu pse na neku nepoznatu lokaciju. Zato apeluje da se javi dobra duša koja bi htela da spase ovog slatkiša iz zatočeništva.

Bleki je mlad pas željan slobode. On sanja da se igra i trči. Mašta o nežnosti, brizi i maženju, svemu onome što je potrebno svakom živom biću. Ne želi da bude zatočen i usamljen.

Nadamo se da će neko obratiti pažnju na ove lepe okice i pružiti mu novu šansu za život. Šansu da voli i bude voljen.

ŽIVOTINJE SA INVALIDITETOM: Zrače posebnom unutrašnjom lepotom (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPROLEĆNE OPASNOSTI (VIDEO)
Sledeći tekst„DOGTOR“: Ovaj pas „prikuplja“ pakete za negu medicinskim sestrama tokom epidemije Covid-19

5 KOMENTARA

    • Ja sam im pisala preko mesindzera, ali nisu jos procitali poruku. Mene interesuje druginpas, koji je slep.
      Na fejsu su srpsko drustvo za zastitu zivotinja pirot

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime