Naslovna VESTI PSI Ostavljanje životinja u automobilu građane u OVOM GRADU može odvesti u zatvor...

Ostavljanje životinja u automobilu građane u OVOM GRADU može odvesti u zatvor i do 5 godina!

0
životinja u automobilu petface

životinja u automobilu: Ukoliko ste stanovnik Mičigena, a svoje ljubimce ostavljate po vremenskim neprilikama u vozilu, od sada ćete dva puta da razmislite pre nego što to učinite. Ako ne zbog bezbednosti svojih četvoronožaca, onda bar zbog zaprećenih kazni.

Pročitajte još: Policijac kaznio ženu koja je zaključala je psa u automobil – tako što je NJU zaključao u automobil!

životinja u automobilu petfaceDva državna senatora, gospoda Rik Džons i Kertis Hertel, nedavno su predali Senatu Sjedinjenih Američkih Država predloge zakona koji uključuju mnogo strože odredbe koje se tiču neodgovornog vlasništva.

Ukratko, po novom zakonu ukoliko ostavljena životinja u automobilu po ovim vremenskim uslovima pati, kazna za prekršaj je 350 $ i 45 dana zatvora. Ukoliko se pak desi da se ljubimac povredi tokom vremena u kojem je ostavljen u vozilu, kazna za počinioca je do 1.000 $ i godinu zatvora. Zakon predviđa da ukoliko svog ljubimca ostavite u vozilu po vrućini ili nekoj drugoj elementarnoj nepogodi, a on ugine, preti vam kazna zatvora u trajanju i do 5 godina.

Pročitajte još: SJAJNA KAMPANJA: Zaključali sportistu u automobilu na 8 minuta uz poruku „Ne ostavljajte ljubimce u automobilu“!

životinja u automobilu petfaceSenator Hertel je povodom predloženih mera izjavio:

Mi mislimo da ukoliko postoji potencijalna opasnost po životinje, mi stanovnici Mičigena bi prosto utičemo da se takve situacije ne događaju.

Zakon je jasno stavljen u službu zaštite prava životinja na bezbednost i život:

-Ostaviti životinju u vozilu ili joj ograničiti kretanje, na način da joj je ugroženo zdravlje ili dobrobit, uključujući pri tome i  toplotu, hladnoću, nedostatak odgovarajuće ventilacije ili hrane i vode, ili u drugim okolnostima koje mogu izazvati patnju, invaliditet ili smrt životinje NAJSTROŽE JE KAŽNJIVO.

Pročitajte još: Razbio prozor od automobila, da bi spasio zaključanog psa – pa završio u pritvoru!

životinja u automobilu petfacePodsetićemo da kada je temperatura u vozilu 30 stepeni, potrebno je samo 10 minuta da se temperatura u vozilu uveća na 40 stepeni, čak i ukoliko su prozori blago otvoreni. Treba imati u vidu da čak i kada spoljna temperatura iznosi 20 stepeni, temperatura u vozilu može biti veća za 10 stepeni.

Predloženi zakoni se trenutno nalaze na razmatranju pred Pravosudnim odborom Senata u Mičigenu, a mi se najiskrenije nadamo da će bar tamo, u dalekim Sjedinjenim Američkim Državama, biti odobren zakon koji i te kako štiti životinje.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDesetogodišnji Hose je nestao, možemo li pomoći njegovoj vlasnici Sanji da ga pronađe?
Sledeći tekstNOVI SAD: Predškolci i osnovci crtaju za napuštene životinje!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime