Naslovna VESTI PSI ZLOSTAVLJAN I ISTRAUMIRAN PAS: Kad god ga pomazi vlasnica on počne da...

ZLOSTAVLJAN I ISTRAUMIRAN PAS: Kad god ga pomazi vlasnica on počne da se grize! (VIDEO)

0
zlostavljan i istraumiran pas petface

Ovo je slučaj koji se ne sreće često. Zaista, kada budete pročitali saznaćete jednu strašnu istinu i nećete je dugo moći zaboraviti. Ovo je priča o dugoročnoj traumi, o tugi i žalosti koju je prolazio jedan pas, jedna divna životinja, a sada su te posledice, i kada je okružena ljubavlju ostale.

Ljubimci koji u živote svojih vlasnika stignu dugo nakon što su odvojeni od majke imaju prošlost o kojoj često ne znamo mnogo. Neki od njih živeli su na ulicama, neki su s ulice dovedeni u azile, a neki su odvojeni od vlasnika ili napušteni. O njihovim životima nekada jednostavno ne možemo znati ništa, navodi Index.hr.

PROČITAJTE I:

ČOPOR PASA SPASAO BEBU: Žena je bacila bebu u odvod, a onda se pojavio ovaj čopor! (VIDEO)

ZASTRAŠUJUĆI SPORT: Za ubijanje polarnih medveda plaćaju i do 36.000 funti! (VIDEO)

NAJČEŠĆI PROBLEMI SA REPOM KOD PASA: Ako je vaš pas previše srećan, može lako da ugane rep!

Kujica iz priče oduzeta je vlasniku koji ju je zlostavljao. Ne znaju se detalji tog prošlog i ružnog života, ali njena sadašnja vlasnica sa sigurnošću može reći da je kujica duboko istraumatizirana. Iako se njezina nova vlasnica prema njoj od prvoga dana odnosila s ljubavlju, pažnjom i poštovanjem, kujica je pokazivala jasne znakove straha i trauma.

Neprestano je grizla samu sebe, čak i usred obroka. Nakon što se obratila stručnjaku, nova vlasnica doznala je da je njena ljubimica u prošlosti trpela batine, i to često raznim predmetima, pa je razvila strah od njih. Bojala se svega, od metle do običnih igračaka.

Često bi se usred maženja i igre počela gristi i okretala bi se na leđa i tako vlasnici pokazivala trbuh. Nekada takav pokret ne znači ono uobičajeno pseće “molim te, mazi me” – nekada takvo ponašanje simbolizuje podređenost koju pas oseća. Nakon posebnog treninga i puno rada i truda ova kujica počela se ponašati normalno. Shvatila je da u nezinom novom životu nema mesta za nasilje i mržnju. 

Pa šta dalje reći, ona je istraumirana i ovo srce je teško izlečiti!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.