Naslovna VESTI PSI Žena je optužena za zlostavljanje svog psa, a odluka kojom ju je...

Žena je optužena za zlostavljanje svog psa, a odluka kojom ju je sudija kaznio mnoge je iznenadila!

1
zlostavljanje životinja petface

Sudija iz Ohaja, Majkl Ćićoneti, poznat je po veoma visokim i neuobičajenim kaznama. Sve presude koje je on doneo su ispravne i utemeljene, a njegova namera je i više nego jasna. To se pokazalo i slučaju žene koja je proglašena krivom za zlostavljanje svog psa, kada je sudija Ćićoneti je u potpunosti opravdao svoju reputaciju.

Pročitajte još: BOR: Uginuo pas kog je vlasnica izgladnjivala i držala na lancu mesecima!

Slučaj je započeo kada je Alisa Moro, ostavila svog psa Musa samog, u prljavoj i zapuštenoj kući čitavih nedelju dana bez ikakvog nadzora. Mališan je bio i više nego isprepadan činjenicom da je napušten, a nakon nedelju dana, slučaj je prijavljen nadležnim organima, čija reakcija nije izostala. Pas je spašen iz kuće, a protiv njegove neodgovorne vlasnice podignuta je optužnica za zlostavljanje životinja.

zlostavljanje svog psa petface

Mus je ostavljen sam, na milost i milost. Ipak, treba napomenuti da je on živeo u užasnim uslovima i dok je njegova vlasnica bila u kući. Alisa Moro je bila opsesivna sakupljačica stvari, a njen dom nije podesan za život.

zlostavljanje svog psa petface

Povodom optužbi koje su joj stavljene na teret, ona se izjasnila krivom, a zakonska kazna za počinjeno nedelo zlostavljanja životinja, iznosila je 3 meseca u zatvoru. Ipak, s obzirom na to da je slučaj pripao strogom, ali pravičnom sudiji Ćićonetiju, pravda je zadovoljena na pomalo neuobičajen način. Naime, on je rešio da Alisu stavi u isti položaj u kome je bio njen namučeni pas.

Pročitajte još: BEOGRAD: Koriste pse za prosjačenje. Nadležni NE REAGUJU!

Sudija je prvo prokomentarisao koliko je strašno sve kroz šta je Mus prošao zbog njenog neodgovornog ponašanja i zanemarivanja. Nakon toga, na red je došlo i izricanje presude:

Možda i ti treba da osetiš kako je Musu bilo. Ja želim da živiš kao on, stoga donosim odluku da svoju kaznu služiš na gradskoj deponiji. Narediću da tamo pronađu najgrozniju i najsmrdljiviju stvar koja postoji, a ti ćeš pored nje provesti 8 sati sedeći. Ako ti se povraća, ti slobodno povraćaj.

Pročitajte još: POČELO: FBI zlostavljanje životinja tretira kao okrutan zločin!

Alisa je dakle bila primorana da živi kao Mus i da iskusi sve ono što je njen pas prošao. Pored toga, naravno, postojala je i opcija da ona provede 90 dana u zatvoru. Reklo bi se da je ova neodgovorna vlasnica, bez razmišljanja prihvatila prvu ponudu.

zlostavljanje svog psa petface

Dan nakon proglašenja presude, Alisa se uputila na izvršenje iste. Reklo bi se da je čak veoma zahvalna na ovoj alternativnoj kazni:

Sigurno je da nisam mislila da ću biti ovde. Ipak, bolje je ovo nego da sam u zatvoru, tako da ne bih smela da se žalim.
Ne možemo da ne primetimo, da ova mlada žena, ipak nije izrazila žaljenje zbog toga što je ugrozila život jednog živog bića. Iskreno se nadamo da će joj svest o tome doći tokom tih 8 sati.

zlostavljanje svog psa petface

Sudija Ćinćoneti, kada je priupitan za svoje vaspitne metode, odgovorio je da je to deo njegovih pokušaja da se obični prestupnici ne preobrate u ozbiljne kriminalce:

Svi počinju sa sitnim delima, koja vremenom postaju ozbiljnija. Moja ideja je da neke stvari sasečem u korenu, dok su još na početnom nivou, kako bi ih sprečio da se razviju. Kada pojedinci zbog svojih nedela dospeju u zatvor, oni tamo postaju pametniji i spremniji za mnogo ozbiljnija dela, od onih na koje su osuđeni.

Pročitajte još: POGLEDAJTE SJAJNU KAMPANJU: Ako samo promatraš, kao da zlostavljaš! (VIDEO)

zlostavljanje svog psa petfaceNismo zaboravili ni Musa. Ovaj mališan, srećom, na putu je da dobije novu porodicu. Mi mu najiskrenije želimo da ga prepoznaju ljudi koji će mu ljubavlju nadomestiti sve patnje kroz koje je prošao.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstU ovom Prihvatilištu pucaju u pse – i to je sasvim legalno!
Sledeći tekstKRAGUJEVAC: Zlatu je udarilo 5 automobila u nizu i nijedan nije stao! HITNO treba našu pomoć!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime