Naslovna VESTI PSI POČELO: FBI zlostavljanje životinja tretira kao okrutan zločin!

POČELO: FBI zlostavljanje životinja tretira kao okrutan zločin!

0
Zlostavljanje životinja petface

Zlostavljanje životinja od pre nekoliko dana FBI tretira kao najteže krivično delo! Kako je i bilo najavljeno u aprilu 2015. godine, FBI će od ove godine okrutnost nad životinjama klasifikovati kao najteže krivično delo, u rangu sa ubistvom, paljevinama i napadima!

Pročitajte još:
Od sledeće godine, zlostavljanje životinja se tretira kao “zločin protiv društva”!

Nova i dugo najavljivana politika američkog FBI stupila je na snagu 1. januara 2016. godine, a bilo je potrebno pune četiri godine da se nacrti ovog zakona izrade.

Podatke o zločinima i okrutnosti nad životinjama prikupljaće se putem sistema “NIBRS”, preko kog FBI dobija podatke i o različitim incidentima i zločinima širom SAD.

Zlostavljanje životinja petface

Agencija koja će sprovoditi zakone, imaće podgrupe kojima će se klasifikovati zlostavljanje životinja: zanemarivanje, namerno zlostavljanje i mučenje, organizovano zlostavljanje (borbe životinja) i seksualno zlostavljanje.

Pročitajte još:
NA POLIGRAFU: Pevač rekao da se šalio u priči o zlostavljanju životinja!

Direktor „Huntington Cabell Wayne“ skloništa za životinje, Skot Iseli, naveo je da je u toku prošle godine zabeleženo čak 23 slučajeva okrutnosti prema životinjama.

Radnici u „Huntington Cabell Wayne“-u se nadaju da će ova promena dovesti i do registra zlostavljača životinja. U međuvremenu, kažu, oni će nstaviti da rade svoj posao – da spašavaju životinje!

Da podsetimo, FBI je okrutnost prema životinjama definisao kao “namerno, svesno ili bezobzirno preduzimanje radnji, koje dovode do zanemarivanja ili smrti životinja bez opravdanog razloga, kao što je mučenje, sakaćenje, trovanje ili napuštanje”

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstVIDEO: 5 mačaka upoznaje bebu, a izraz njihovih lica govori – ŠTA SI TI?!
Sledeći tekstPRETUŽNO: Mačka ne može da preboli smrt svog najboljeg prijatelja – PSA!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime