Naslovna VESTI PSI KAMPANJA: Na plakatima osvanuli štenci puni crva i slepa mačka!

KAMPANJA: Na plakatima osvanuli štenci puni crva i slepa mačka!

0
Žmuriš petface

Ili žmuriš ili si za kastraciju! Ovako glasi glavni slogan kampanje koja je podigla celu Hrvatsku na noge! Naime, Mreža za zaštitu životinja pokrenula je nacionalni projekt „Ili žmuriš ili si za kastraciju”, kojom traže da se uvede Zakon o obaveznoj trajnoj sterilizaciji!

Podstaknuta alarmantnom situacijom sa napuštenim životinjama u Hrvatskoj i prepunim skloništima i domovima volontera, Mreža za zaštitu životinja pokrenula je nacionalni projekt „Ili žmuriš ili si za kastraciju”. Plakatima koji će ovih dana osvanuti u Zagrebu, Osijeku i drugim gradovima te zajedničkim angažmanom na društvenim mrežama širiće se svest o nužnosti propisivanja trajne sterilizacije, rekli su iz udruženja „Prijatelji životinja“.

žmuriš petface

Apel 21 udruženja Mreže za zaštitu životinja, koje su samo prošle godine spasile ukupno 4.899 pasa i mačaka, prenosimo u celosti:

Nećemo se izviniti ni za jednu fotku koju ćete pogledati u našem albumu i na plakatima, jer mi njih uživo gledamo svaki dan! Vreme je da i vi otvorite svoje oči i vidite isto ono što i mi – da je vreme da se nešto preduzme kako bi se sva ova bol i patnja smanjili! A ako vas ove fotografije ne diraju, onda vam treba doktor.

Dosadilo nam je da smo u manjini, jer znamo da nismo. Znamo da nas ima, samo što večito ćutimo zato što nemamo vremena jer smo prezauzeti zbrinjavanjem potomaka životinja koje vlasnici nisu kastrirali. Znamo da nas ima dovoljno da prodrmamo stvari u ovoj državi i da ih postavimo onako kako je potrebno da bismo zaštitili najslabije!

Zašto je kastracija dobra odluka ukoliko za ljubimca imate mačka?

Izašao je novi Zakon o zaštiti životinja i on je prepustio svim gradovima i opštinama jednu odličnu mogućnost – da propišu obaveznu trajnu sterilizaciju! Neki gradovi i opštine već su to učinili i sada je vreme da nam se pridružite i budete glasni, najglasniji!

žmuriš petface

Jer dok žmurite i ostavljate nas i njih same u uličicama, šumama i azilima ništa se neće promeniti! Snosićete svoj deo odgovornosti za svaku ovakvu sliku! 

Kastracija uistinu spašava živote! Znate li uopšte koliko ih je trenutno po ulicama, po azilima, po lancima i u uslovima, koje nikome ne biste poželeli? Ne znate! Jer ne postoje statistike! Ne znate, jer ih je toliko da više niko ne broji!

Jer urbanizovali smo pse i mačke i onda dopustili da ih se baca po kontejnerima, utapa, iživljava na njima kao da su samo stvari. Majke, očevi, deca. To su oni. Stotine nesrećnih naspram jednog privilegovanog. Zar zaista želite takav svet?

DA LI PODRŽAVATE: Predlog da sterilizacija pasa i mačaka bude OBAVEZNA!

Preuzmite odgovornost jer „prirodno“ više ne postoji. Prirodno je postalo da svako hrvatsko udruženje ima stotine ovakvih slika i da radimo dok se ne potrošimo. I premda je veliki, još uvek je premali broj onih koje spasimo. Nemojte držati nekastriranog psa ili mačku (bilo mušku ili žensku) kada ne želite da ima potomstvo. Kastracijom sprečavate patnju životinja, a i nastanak raznih bolesti. 

Ujedinimo se i zatražimo od svojih gradova i opština propisivanje obavezne trajne sterilizacije! Pišite svojim gradovima i opštinama, pošaljite im ove fotografije. Objasnite im! Vi ste glas iza svake ove slike! Vičite onoliko glasno koliko vrište psi i mačke iz ovih slika, svi oni bezimeni, nikad blagoslovljeni za nežan dodir i život dostojan svakog živog bića!

Podržavate li?

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPogledajte reakciju psa Vilija, koji je 7 godina bio na lancu i korišćen za borbe!
Sledeći tekstSLAMA SRCE: Žućka cvili za svojim bebama, koje su nestale u nabujaloj Savi!

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime