Naslovna VESTI PSI ZNA SAMO ZA STRAH! – Štene izmučenog tela i duše je dobilo...

ZNA SAMO ZA STRAH! – Štene izmučenog tela i duše je dobilo novu priliku.

0
Prestravljeno štene

Ovakva transformacija malenog živog bića koje je bilo toliko prestravljeno da je samo režalo i lajalo nas je zadivila i dirnula. Bol i patnja koju je doživeo u svojim prvim danima života učinili su da maleni Marfi zna samo za strah od ljudi.

štene koje zna samo za strah

Jednog dana, žena iz Centra za spasavanje životinja gotovo da nije mogla da veruje šta vidi. Kraj veoma prometnog puta, na samoj ivici asfalta primetila je malo telo koje se nije pomeralo. Automobili i motorcikli su jurili kraj tela, a niko ga nije primećivao. Kada je uspela da pređe put i priđe doživela je šok.

Pročitajte i ovo: DOBIJA BATINE JER JE „NEPOSLUŠAN“! – Pas Meda pati jer niko ne razume njegovu prirodu.

Maleni pas je poskočio od straha i odmah počeo da preplašeno laje i reži. Pokazivao je malene zubiće dajući znake da ne želi da mu bilo ko priđe. Bio je prestravljen činjenicom da mu žena prilazi i bio je spreman da se brani na svaki njemu znan način.

štene koje zna samo za strah

Krajnje oprezno i sa puno strpljenja, žena je uspela da mu priđe, da ga uzme i da ga svojim skuterom prebaci do Centra. Ovde su ga pregledali veterinari koji su utvrdili brojne povrede i ožiljke po glavi i telu. Maleni Marfi je očigledno trpeo brojna zlostavljanja. Svi veruju da je u jednom trenutku odlučio da mu je dosta takvog maltretiranja i da je uspeo da pobegne. Ali, pobegao je zapravo nigde. Na ulicu, gde je život isto tako opasan. Koliko su njegovo telo i duša bili izmučeni svedoči i mesto gde je pronađen a gde je jednostavno zaspao u nadi da će se malo oporaviti.

Pročitajte i ovo: PRETUČENA NA SMRT – Vlasnici tuguju za Misti i traže Miu.

štene koje zna samo za strah

Marfi je smešten kod žene koja ga je spasla. Plašio se svega. Nije dozvoljavao da mu se priđe. Nije želeo prisustvo drugih životinja, ljudi, dece… Samo se krio i patio. Čini se da nije mogao da shvati da je sada na sigurnom i da mu niko neće naneti zlo. Traume i sećanja na mučenja su bili prejaki.

štene koje zna samo za strah

Ipak, posle nekoliko dana, zahvaljujući beskrajnom strpljenju, pažnji i ljubavi koju je dobio u novom domu, Marfi je počeo da se opušta. Izašao je iz svoje sobe koju nikako nije želeo da napusti. Prvi put je prišao ženi kao da se izvinjava zbog svog nepoverenja. Dva dana kasnije, zagrlio je ženu koja mu je spasla život. Dirljivo i potresno je pokazao svoju zahvalnost i izazvao suze žene koja je spasla nebrojene napuštene i odbačene dušice.

štene koje zna samo za strah

Marfi je danas presrećan, razigran mali psić. Po ceo dana jurca po kući i bira trenutak kada će da uskoči u krilo ili zagrljaj ljudi. Rane i ožiljci na telu polako zaceljuju. Ali, najvažnije od svega, dani straha, mržnje i nasilja su za njim. Marfi sada dobija samo ljubav i pažnju. Uzvraća ih celim svojim malenim bićem i zaista, njegova priča doazuje da nam je svima na ovom svetu potrebna samo ljubav.

Izvor:  metro.com.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDOBIJA BATINE JER JE „NEPOSLUŠAN“! – Pas Meda pati jer niko ne razume njegovu prirodu.
Sledeći tekstBEZVREMENSKA LJUBAV! – Pas prepešačio 120 km kroz pustinju kako bi pronašao vojnika koji ga je voleo.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime