Naslovna VESTI ZOO PLANET NIŠ: Pomozite nam da životinje prežive (VIDEO)

ZOO PLANET NIŠ: Pomozite nam da životinje prežive (VIDEO)

0
ZOO PLANET petface

Zoo Planet, Udruženje za zaštitu, odgoj i proučavanje životinja, odavno je poznato našim čitaocima, pre svega kao jedino udruženje u Srbiji koje spašava i zbrinjava divlje životinje.

U svom Nišu, Zooplanet i njihovi volonteri uživaju ugled heroja grada iz prostog razloga što se odazivaju na pozive građana kada niko drugo to ne može ili nije u stanju da uradi. O tome svedočo veliki broj intervencija po gradu kada je to Udruženje sklanjalo i spašavalo brojne divlje žviotinje, poput zmija, retkih vrsta ptica, srna i srndaća i sl.

PROČITAJTE I:

Pitanje koje muči sve vlasnike: DA LI MAČKA TREBA DA PIJE MLEKO?

DA LI SU OVO ŠTENCI ILI NE: Pronašao kutiju sa napuštenim štencima – ili zapravo ne!?

TAJNA VREMENSKE KAPSULE: Čovek otvorio 120 godina staru vremensku kapsulu i u njoj našao ovo! (VIDEO)

Od momenta kada je u u Srbiji proglašeno vanredno stanje tako je ovo udruženje naišlo na brojne probleme. Vanredno stanje dosta otežava situaciju, upravo iz razloga što je Zoo kutak je zbog ove situacije zatvoren za posetioce.

ZOO PLANET petface

Vikendom je ovaj kutak bio otvoren za posetioce koji su dolazili da vide životinje o kojima se Udruženje brine, decu koja su jahala konjiće i ljude koji su želeli da ostave pomoć. Trenutno Zookutak ne radi i iz tog razloga došlo je do smanjenja prihoda i donacija koje su neophodne za funkcionisanje – ishranu životinja, struju, vodu i ostale elementarne stvari.

ZOO PLANET petface

Najvći problem je kupovina hrane kao i obezbeđivanje ostalih svakodnevih potreba za životinje. Zoo Planet ima oko 120 životinja, a neke od njih su: konji, magarci, svinje, mangulice, zečevi…

Ukoliko žele da nam pomognu gađani mogu da nas kontaktiraju putem naše Zooplanet stranice na Instagramu i Fejsbuku kao i preko mobilnog telefona koji mogu naći na našem sajtu. Mogu i da dođu do kapije da nam dostave hranu, kaže Dušan osnivač ovog udruženja.

Pored nedostatka hrane i osnovnih potrebština, Zooplanet ima problem i sa dolaskom volontera.

-Sa ukidanjem gradskog i prigradskog prevoza u Nišu, onemogućen je dolazak volonterima u Zookutak, jer smo mi na 10 km od centra Niša. Dolazi ih samo troje, ali i njima moramo da obezbedimo prevoz što nam je dodatan trošak, kaže Dušan.

ZOO PLANET petface

Ipak, tu nije kraj teškom periodu u kojem se Zooplanet nalazi. Trenutno nemaju struju u Zookutku, snalaze se sa agregatom koji im služi za večernje sate kada hrane životinje. Ovom udruženju je pomoć preko potrebna, kako bi nastavili da rade i brinu se o životinjama! Ako želite da im pomognete evo kako to možete i učiniti.

Dinarske uplate možete izvršiti na račun broj: 105-22423-78. Za uplate iz inostranstva možete koristiti PayPal-a: zooplanet.nis@gmail.com. Mesečni rashod za održavanje životinja i celog prostora iznosi oko 270.000 dinara. Zato hajde zajedno da pomognemo da ove životinje imaju sve što im je potrebno, jer to i zaslužuju.

ZOO PLANET NIŠ: Pomozite nam da životinje prežive (VIDEO)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.