Naslovna VESTI PSI JOŠ JEDNA ŽRTVA ŠVERCA: Bernardinac sa bosanskim mikročipom pronađen na parkingu pored...

JOŠ JEDNA ŽRTVA ŠVERCA: Bernardinac sa bosanskim mikročipom pronađen na parkingu pored autoputa u Nemačkoj!

0
bernardinac iz BiH

Kada su nedavno volonteri nemačke organizacije za zaštitu životinja Tierrettung LV Südbaden e.V. pronašli jednog bernardinca vezanog za stub pokraj autoputa bili su šokirani.

bernardinac iz BiH

Pas je bio potpuno mokar jer je danima padala kiša, izgladneo, prestravljen i u veoma lošem stanju. Pozvana je odmah nemačka policija koja je započela istragu. Mesto na kojem je pronađen ovaj dobri džin je obraslo visokom travom i samo pukom srećom je ovaj nesrećnik spasen. Onaj koji ga je tu ostavio, čini se da nije imao nameru da pas preživi.

Pročitajte i ovo: OFARBAO ROTVAJLERA PA GA PRODAO KAO LABRADORA: Prevarantske prodaje pasa cvetaju u Srbiji!

Pošto je odveden u sklonište, utvrđeno je da je pas obeležen i to mikročipom koji potiče iz Bosne i Hercegovine. Očigledno, radi se o još jednom pokušaju krijumčarenja pasa iz našeg okruženja u zemlje Evropske unije. Šverc pasa je poprimio ogromne razmere.

bernardinac iz BiH

Sagovornici medija, upućeni u ovu problematiku, tvrde da je reč o međunarodnom kriminalu, te da je nakon šverca drogom i oružjem najisplativije krijumčarenje životinja. “Posao” funkcioniše tako što u BiH skupljaju pse pod izgovorom da će biti udomljeni, a onda ih preuzmu šverceri, te u evropskim zemljama prodaju po vrtoglavo visokim cijenama. DW je ove godine pisao da je reč o kriminalu teškom milijarde eura.

bernardinac iz BiH

SVI SU OSTALI U ŠOKU: Pogledajte koliko štenaca je dobila ova mama kuca!

Aktivisti očekuju mnogo od novog zakona u EU, koji je stupio na snagu u aprilu. Od sada bi sve online-platforme preko kojih se nude štenci morale biti verifikovane, i na prodaju bi smeli biti samo registrovani psi. No ni to neće pomoći, ako ne bude strogih kontrola. Nažalost, i identifikacijski brojevi se mogu falsifikovati.

bernardinac iz BiH

“Svako u EU koji uzgaja ili prodaje štenad trebao bi biti registriran kod svojih vlada od prve uzgojene ili poklonjene životinje. Registracijski brojevi uzgajivača trebaju biti uključeni u nacionalne registre kućnih ljubimaca kako bi se garantovala potpuna provera porekla svake životinje. To, zajedno s uvođenjem obavezne registracije kućnih ljubimaca u celoj EU, može zaustaviti ilegalne trgovce štencima”, poručuju iz organizacije Four Paws International.

Izvor:  najportal.ba

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstOFARBAO ROTVAJLERA PA GA PRODAO KAO LABRADORA: Prevarantske prodaje pasa cvetaju u Srbiji!
Sledeći tekstSLEPA I NAPUŠTENA: Jedan pogled na mršavu Hejlo će vam slomiti srce

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime