Naslovna VESTI PSI Za Ginisa: Više od 300 pasa na grupnom pranju zuba!

Za Ginisa: Više od 300 pasa na grupnom pranju zuba!

1
zuba petface

Iako ne možemo da zamislimo da jedan dan prođe a da ne operemo zube, tu praksu i dalje ne možemo preneti na naše kućne ljubimce. To potvrđuje podatak da su bolesti zuba jedna od najčešćih bolesti kod kućnih ljubimaca i da se javlja kod više od 75% pasa i mačaka starijih od tri godine.

Infekcije zuba i desnih mogu izazvati bol, gubitak zuba i oštećenje unutrašnjih organa kao što su bubrezi i srce, a sve ovo se može izbeći pravilnom brigom o zubima ljubimca.

Zašto psa NIKADA ne treba nagraditi čokoladom?

Sve ovo je i bio glavni povod organizatora manifestacije jednog kineskog grada, koja je okupila više od 300 pasa i njihovih vlasnika i to sa jednim ciljem – da grupnim pranjem zuba uđu u Ginisovu knjigu.

zuba petface

Vlasnici 312 pasa trljali su svojim ljubimcima zube po tri minuta koristeći specijalne četkice za zube i gel kako bi postigli Ginisov svetski rekord u kategoriji u kojoj je “najviše ljudi opralo u isto vreme svojim psima zube”.

Nagrada za poslušnost ili jednostavno znak pažnje neka bude POSLASTICA ZA PSA!

Kao što smo i napomenuli, ovaj događaj imao je za cilj da promoviše održavanje higijene kod pasa i prikupljanje sredstava za centar za spasavanje te vrste životinja.

Vaš podvig će svakako biti za Ginisa, jer zdrav ljubimac jeste vaš najveći lični uspeh!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

 1. Postovanje….
  Svi znamo da je skotski ovcar uvek ,bio omiljen pas, snimani su filmovi..ali pas Luna, iz Subotice,kojeg su ubili lovci,za docek n.g iz auta,s a lovackom puskom, ,…zaista zasluzuje ovaj
  pas, da svi procitaju….Udruzenej za zivotinje Anima Subotica, je obajvila na svojoj FB stranici

  https://www.facebook.com/Anima-Subotica-242527545918161/?hc_ref=ARQjOs75t_sUe7yhXLRYrvxRZ32tksYWM5YmnD8e_myot3Y6OgeQoSscVztMSPlPErk&fref=nf&pnref=story

  Anima Subotica

  DA SE NE ZABORAVI!! DELITE!!

  POCIVAJ U MIRU MILA LUNO
  2007-2017

  Danas 31.12.2017. godine nesto posle 13h na zaobilaznici kod marketa Rodic bahati lovci su ubili Lunu, milu zenkicu skotskog ovcara. Luna je bila clan porodice i nije nikad nikom nista skrivila. Bila je baka. Imala je 10 godina. Krvnici su se vozili u automobilu golf 2 subotickih registarskih oznaka crvene boje. Luna je bila na ulici jer je usled straha od petardi pobegla iz svog dvorista. Njeni vlasnici su je trazili svuda po gradu. Kada je ubijena, mirno je hodala pored puta zeleci samo da se vrati kuci. Bahati lovci su zaustavili automobil i ubili je iz puske iz neposredne blizine gledajuci je u oci. Razneli su joj lobanju. U tom momentu u blizini nalazio se mladi bracni par sa dve bebe.
  Zahvaljujemo se svedocima dogadjaja koji su nas odmah obavestili sto nisu okrenuli glavu, sto su izvrsili svoju ljudsku i gradjansku duznost. Beskrajno smo zahvalni ovim velikim ljudima. Zahvaljujemo se Policijskoj upravi Subotica na brzoj reakciji i na profesionalnosti. Uvidjaj je izvrsen. U toku je identifikacija izvrsioca.
  Beskrajno hvala dr Stevanov Slobodanu (veterinarska ambulanta Panvet) koji je ustao sa proslave Nove godine i usao u ambulantu da izvrsi obdukciju.

  Hvala vma puno…
  Svako dobro,…Rade iz Beograda

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.