Naslovna VESTI PSI RIP, ŽUĆO: Celo Kraljevo se oprašta od Žuće, omiljenog psa – naselje...

RIP, ŽUĆO: Celo Kraljevo se oprašta od Žuće, omiljenog psa – naselje mu diže i bistu!

3
Žuća petface

Žuća. Šta o tome psu sve reći. 17 godina je živeo u kraljevačkom naselju Moše Pijade, čuvali su ga svi, mazili, pazili, najviše deca. Priču o njemu smo i mi objavili pre nekoliko godina, kada su se deca organizovala i danonoćno dežurala kako bi njihov Žuća preživeo!

Danas, nakon toliko godina, stižu tužne vesti – Žuća je uginuo, od starosti!

Žuća petface

– Napustio nas je 20. jula 2018. godine, oko 10h. Pas koji je obeležio život svih stanovnika u naselju Moše Pijade. Poznavao je sve stanovnike, odrastale su mnoge generacije sa njim. Obožavao je decu, stare, bukvalno sve nas je čuvao. Kada svi zaspimo, on je obilazio čitavo naselje kako bi bio siguran da je sve u redu i tek tada išao da spava. Preživeo je svašta, putovao sa mlađim momcima iz naselja u druge gradove. Toliko priča vezanih za našeg Zuću da se može roman napisati, izjavio je Vuk jedan od stanovnika ovog kraljevačkog naselja!

KRALJEVO: Deca noćima, u smenama, dežurala pored otrovanog psa. Žuća je preživeo!

Celo Kraljevo se dirljivim porukama oprašta od njega!

Žuća petface

-Uvek ćemo te pamtiti. Bio si legenda Naselja, a mi ćemo priču o tebi prenositi i prepričavati svima koji te nisu upoznali.

-17. godina je bio u naselju. Čuvao naselje, decu, stare..

-Počivaj u miru legendo, nikada te nećemo zaboraviti

Samo su neke od dirljivih poruka onih koji su voleli i brinuli o Žući. Opraštaju se od njega na Facebook-u, okupljaju se na mestu gde je živeo,..

Žuća petface

-Umro je od starosti. Sinoć je pao. Zvali su veterinara komšiju, koji je došao i ukljucio ga na infuziju. predložio je da ga jutros odvedemo kod njega, pa da tamo na m iru “ode”. Pet minuta pre nego što sam došla po njega, ustao je, misleći da prošeta, ali nije imao snage. Pao je i uginuo, priča za naš portal Danijela!

KRALJEVO: Nude 30.000 dinara onome ko otkrije informaciju o TROVAČU PASA!

Ona je dodala i da se od sinoć celo Naselje okuplja i doslovno plaču, opraštajući se od Žuće. STavljau, kaže, sve igračkice, granule i sitniše koje je Žućo voleo. Momci iz pomenutog naselja došli su na ideju da u znak sećanja na Žuća, naprave spomen bistu u naselju.

Žuća petface

-Cena ploče sa slikom je 65 eura i mogla bi biti gotova sledeće nedelje. Ukoliko neko može da donira, da sakupimo novac i podignemo bistu Žući. On je to svakako zaslužio, dodala je Danijela.

Žućo ima i svoju facebook stranicu, kao i Facebook grupu, Žućo čovekoliki pas, pa možete dobiti sve informacije o donaciji!

Žuća petface

Imali smo čast da te upoznamo Žućo, počivaj u miru!

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstAko tvrdite da vam je pas I TE KAKO VERAN – ovo je tekst za vas!
Sledeći tekstDIRLJIVA I EMOTIVNA fotografija bicikliste koji vozi povređenog psa topi i najtvrđa srca!

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime