Naslovna Slajder vesti ZVALI SU GA RUŽNI – Želeo je samo malo ljubavi i pažnje!

ZVALI SU GA RUŽNI – Želeo je samo malo ljubavi i pažnje!

0
Zvali su ga Ružni

Ružni je mačak koji je živeo na ulici. Svi koji su živeli u kraju su ga znali. Voleo je tri stvari: da se tuče, jede po smeću i da se mazi! Sve ovo je uticalo da Ružni bude baš takav.

Imao je samo jedno oko. Sa strane glave gde mu je nedostajalo oko nije imao ni uho a i noga koju je ranije polomio nikada nije dobro zarasla. Uvek je izgledalo da se zanosi na levu stranu.

I veći deo repa je izgubio u nekoj tuči. Bio je sivi, prugasti mačak ali se to teško prepoznavalo – lice i telo su večito bili prekriveni ranama i prljavštinom. Pogled na njega je izazivao samo jednu reakciju: „kakav grozan mačak!“ Odrasli su deci branili da ga diraju, polivali su ga vodom, gađali kamenjem, metlama jurili i udarali kada bi pokušao da uđe u nečiji dom ili dvorište.

Pročitajte i ovu neverovatnu priču: Ovaj MAČAK je doveo GOSTA – Vlasnici nisu verovali svojim očima!

Ružni je uvek reagovao na isti način. Na prskanje vodom samo bi stajao, trpeo sve dok ne prestanu. Kada su ga nečim gađao, samo bi se pogrbio i skupio kao da je nešto skrivio. Ali najtužnije i najdirljivije je bilo kako je gledao decu dok se igraju. Bojažljivo bi im prilazio, tiho mijakao i preo, gurao glavicu u njihove ruke želeći da se mazi.

Zvali su ga Ružni

Jednog dana u potrazi za nežnošću Ružni je naleteo na dva haskija. Nije im se dopala ta ideja i napali su ga. Kada je stigao, čovek koji je ispričao priču o Ružnom, pomislio je da je došao kraj mačkovom tužnom životu.

Ležao je u lokvi sopstvene krvi, s nogama i leđima iskrivljenim pod čudnim uglom, a na prednjoj strani tela zjapila je ogromna rana. Kada je pokušao da ga odnese Ružni je šištao, roptao, pokušavao da se odupre. Bilo je očigledno da trpi strašne bolove.

A onda se dogodilo nešto neverovatno. Čovek je osetio nežnu, vlažnu njuškicu na svom uhu. Ružni se pokušavao maziti i pored užasnih bolova koje je trpeo. I u svojoj agoniji želeo je ljubav, nežnost i pažnju. Nijednom nije pokušao čoveka ogrebati, ujesti ili pobeći. Ležao mu je u rukama potpuno verujući da će mu nekako olakšati muke. Čovek je pomislio kao je stari mačak Ružni zapravo najlepši i najmazniji mačak na celom svetu.

Ne propustite: DRAMA NA VRHU DRVETA – Posle 12 sati Rio je ponovo na sigurnom

Ružni je izdahnuo na čovekovim rukama pre nego što ga je stigao odvesti do svog stana. Još dugo ga je držao u svojim rukama i mislio kako je običan povređeni ulični mačak promenio njegovo mišljenje o tome šta znači imati dušu, voleti potpuno i iskreno.

Ružnі mе nаučіо vіšе о dаvаnјu і ѕaоѕеćаnјu nеgо štо ѕu tо mоglе učіnіtі hiljade knјіgа, ѕtručnјаkа, еmіѕіја … Zbоg tоgа ѕаm mu vеčnо zаhvаlаn. Оn је іmао оžіlјkе spolja, nа tеlu, аlі ја ѕаm іh іmао unutrа і bіlо је krајnје vrеmе dа іh роčnеm lеčіtі i nаučіm vоlеtі dubоkо і іѕkrеnо. Dа ѕе bеz rеzеrvе dаm оnіmа dо kојіh mі је ѕtаlо.“ – napisao je ovaj Čovek.

Izvor:  novizivot.net

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstPOLICIJA TRAGA ZA DAVITELJEM PSA – Davitelj pobegao pošto je mučio psa!
Sledeći tekstOVAJ TUŽNI POGLED JE OSVOJIO MILIONE – Svi pokušavaju da odgovore zašto je tako tužna.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime