Naslovna VESTI ČUPAVO IZNENAĐENJE! Krenuo po cveće, otkrio porodicu zečeva

ČUPAVO IZNENAĐENJE! Krenuo po cveće, otkrio porodicu zečeva

0
bebe zeca u džaku

Kako reagujete kada ne dobijete ono što ste želeli? Uglavnom biste se iznervirali, zar ne? Ali, ovaj momak je zbog najslađeg mogućeg razloga ostao bez biljke po koju je došao.

bebe zeca u džaku

Priča se odigrava u centru za baštovanstvo u Čikagu, gde je jedna mušterija razgledala biljke – između ostalog i krompir koji je želeo da zasadi. Odlučio se za jednu biljku, ali sudbina izgleda nije htela da odnese baš nju. Ova vreća sa biljkom zapravo nije krila krompir, već – zečeve!

Pročitajte i ovo: OD ZABAVE DO BORBE ZA ŽIVOT: Bezbrižan dan na plaži završio hitnom operacijom za Doli

Verovali ili ne, kada je mladić pogledao unutra, imao je šta da vidi. U rupi u zemlji mirno je spavala malena porodica sačinjena od pet beba zečeva. Zemlja je bila prekrivena mekom travom i dlakama iz krzna mame zečice pa su bebe spavale baš kao ušuškane kraj majke.

bebe zeca u džaku

Ova vreća je jedno vreme stajala ispod stola, napolju. Kasnije je premeštena na mesto koje se oslobodilo blizu ulaza“, ispričao je Zek, koji je zamolio da se njegov identitet ne otkriva u potpunosti. „Moja sestra je prva saznala za njih, kada joj je prišla mušterija i rekla – Znate da su unutra zečevi, zar ne?“

Pročitajte i ovo: POSLE SEDAM MESECI: Vlasnik ukradenog psa posetio azil i otkrio neverovatnu istinu

Centar za baštovanstvo Getseman tada je donelo odluku da biljku prepusti maloj krznenoj porodici. Sada je bila njihova. Vratili su biljku tamo gde je prvo stajala, kako bi mama zečica lakše mogla da nađe svoje bebe. Vlasnici centra su se čak potrudili da naprave znak na kom su napisali: Ne diraj ovu korpu! Unutra su zečići!“

bebe zeca u džaku

Mame zečice su inače veoma oprezne i tajanstvene, u pokušaju da ne ostave tragove do svog gnezda kako ih predatori ne bi pronašli. Uglavnom hrane bebe samo u zoru i sumrak. Međutim, zaposleni u centru primetili su u jednom trenutku brižnu mamu kako se prikrada gnezdu da nahrani svoje bebice.

bebe zeca u džaku

Prošlo je skoro tri nedelje otkako smo ih našli i svi su odlično“, rekao je Zek. „Neki zaposleni su čak videli i mamu zečicu kako obilazi mališane.“ Ovi zečevi baš i nisu odabrali idealno mesto za podizanje porodice, ali barem im hrane ne manjka. Ova rasa zečeva uglavnom napušta gnezdo kada napuni dve do tri nedelje, pa će bebe uskoro krenuti svojim putem, da žive u divljni.

Međutim, za sada im je odeljenje za „biljke i povrće“ sasvim komforan i pristojan dom.

Izvor: The Dodo

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.