Naslovna VESTI ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA NIKAD KRAJA: Majmun primoran da dezinfikuje zoo vrt

ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA NIKAD KRAJA: Majmun primoran da dezinfikuje zoo vrt

0
majmun sa maskom

Organizacija za zaštitu životinja PETA došla je u posed šokantnog snimka iz zoološkog vrta Samutprakarn na Tajlandu. U videu koji su predstavnici PETA-e ocenili kao „srceparajući“ vidi se šimpanza obučen u farmerice i narandžastu košulju sa zaštitnom maskom preko lica kako vozi bicikl. To nije bilo dovoljno čuvarima već su na bicikl zakačili kontejnere iz kojih je rasprkivano sredstvo za dezinfekciju protiv virusa Covid-19!

ZLOSTAVLJANJU ŽIVOTINJA NIKAD KRAJA: Majmun primoran da dezinfikuje zoo vrt

OVAJ PAS IMA TALENAT: U jednoj igri pobedio je svoju vlasnicu!

Odgovorni iz zoološkog vrta tvrde da su ovim videom želeli da pokažu kako na prostoru vrta održavaju higijenu čak i tokom pandemije. Međutim, mnogobrojni zaštitinici životinja godinama unazad pokušavaju da zatvore ovaj zoološki vrt koji je jedna od glavnih turističkih atrakcija. On je postao ozloglašeno mesto posle tvrdnji da su slonovi zlostavljani, krokodili pothranjeni, a medvedi držani u nehigijenskim uslovima.

majmun nosi masku

Pročitajte i ovo:

ZAŠTO VAS PAS LJUBI

PEThttps://petface.net/ovaj-pas-ima-talenat/A vrši pritisak na turističke agencije da prestanu da vode grupe u obilazak vrta još od avgusta prošle godine kada su se pojavili snimci izuzetno mršavog slona koji je primoran da izvodi trikove pred posetiocima. Najveća azijska agencija za onlajn rezervacije  kineski „Ctrip“ prestala je sa prodajom karata za ovaj zoološki vrt u avgustu 2019. godine.

majmun nosi masku u zoo vrtu

ŠTA MOŽETE NAUČITI OD SVOG LJUBIMCA: Ovi primeri će vam dobro doći u svakodnevnom životu!

Iz PETA-e tvrde da je ovaj snimak još jedan dokaz da se životinje u Samutprakarnu redovno maltretiraju. „Kada ih ne koriste za ljudsku „zabavu“, drže ih premalim kavezima“ – kažu u PETA-i. Istražitelji su dokumentovali još slučajeva mučenja životinja ali i pored stalnih pokušaja da kontaktiraju predstavnike Samutprakarna oni se nikada nisu oglašavali niti odgovarali na pozive. Predstavnici ove organizacije su podneli tajlandskoj policiji sve dokaze, a vladi uložili zvaničnu žalbu, zahtevajući da se ispita i istraži postupanje prema životinjama u zoo-vrtu.

Na ovaj poslednji dokaz direktor vrta kaže da je nesrećnoj šimpazi zapravo:“pružena prilika da malo protegli noge“!

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.