Naslovna VESTI NAJGORA UZGAJIVAČNICA KRZNAŠICA: “Nikada nismo videli ništa užasnije u Evropi!” (FOTO)

NAJGORA UZGAJIVAČNICA KRZNAŠICA: “Nikada nismo videli ništa užasnije u Evropi!” (FOTO)

0
najgora uzgajivacnica krznasica petface

Tela odraslih jedinki i mladunaca u fazi raspadanja, izmet, rastrgani leševi, prizori su koji se mogu videti na ovoj farmi.

Tim povodom je Udruženje Prijatelja životinja poslalo saopštenje koje ćemo preneti u celosti.

“Istražujući farme krznašica, francuska organizacija za prava životinja One Voice otkrila je prošli mesec farmu strave u departmanu Eure-et-Loir u severozapadnoj Francuskoj. Na farmi uzgajivača kanadskih kuna, SCEA des Aubépines, fotografijama i snimcima dokumentovali su patnju životinja. Kavezi sa žičanim podovima ispunjeni su mrtvim i malaksalim kanadskim kunama koje umiru u agoniji i teskobi, usred izmeta i raspadajućih tela. Novorođene i odrasle životinje pužu preko leševa koji su rastrgani i ponekad mumificirani, a tek rođene kune umiru, zaglavljene pod leševima članova svoje porodice.

PROČITAJTE I:

I PETFACE SE PRIKLJUČUJE KAMPANJI: Potpišite PETICIJU – ne krznari!

Istražitelji organizacije One Voice, članice međunarodne koalicije Fur Free Alliance (FFA) koju čini više od 50 organizacija za zaštitu životinja u više od 40 zemalja, a među njima je i udrženje Prijatelji životinja, kategorični su: ova farma jedna je od najgorih u celoj Europi! Šokirani viđenim, izjavili su da u više od 20 godina iskustva nikada nisu videli tako stravične scene kao one koje su ugledali u kavezima na farmi kanadskih kuna: „Farme za uzgoj životinja radi krzna pakao su na Zemlji za životinje. Apsolutno smo šokirani i užasnuti!”

najgora uzgajivacnica krznasica petface

Organizacija je 1. jula podigla tužbu protiv uzgajivača zbog kršenja više zakonskih odredaba i traži od francuske vlasti trenutno zatvaranje ove farme, jedne od pet preostalih farmi u Francuskoj za uzgoj tzv. nerčeva, i žurno zbrinjavanje preostalih preživelih životinja.  3. jula o tome će razgovarati i s francuskim ministrom ekološke i solidarne tranzicije, Françoisom de Rugyjem. One Voice ističe da, osim kaznenih sankcija za uzgajivača, krajnje okrutna eksploatacija životinja radi proizvodnje krzna mora biti potpuno zabranjena, što je i zahtjev koji će uputiti ministru od kojega očekuju da će poduzeti odlučne akcije.

Upravo zbog okrutnosti, zagađenja okoliša i opasnosti za ljudsko zdravlje uključenih u proizvodnju krzna, Hrvatska je donela zabranu uzgoja životinja u svrhu proizvodnje krzna 2006. godine, a zabrana je konačno stupila na snagu pre dve i po godine.

najgora uzgajivacnica krznasica petface

Iako je cilj potpuna zabrana uzgoja na razini EU-a, osim u Srbiji, uzgoj životinja radi krzna zasad je zabranjen u Velikoj Britaniji, Austriji, Makedoniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Belgiji, Nemačkoj, Švedskoj, Češkoj i Luksemburgu. Propisane zabrane s prelaznim razdobljima postoje u Holadniji, Norveškoj i Danskoj. U Španiji je zabranjeno otvaranje farmi krznašica iz ekoloških razloga. Švajcarska nema formalnu zabranu, ali ima posebno stroge propise koji ne dopuštaju uzgoj.”

najgora uzgajivacnica krznasica petface

Ovo je zaista horor.

Izvor: zagreb.info

petface viber

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.