Naslovna VESTI PSI ONI SU UVEK NAŠA PODRŠKA: Kako joj je pas pomogao da se...

ONI SU UVEK NAŠA PODRŠKA: Kako joj je pas pomogao da se izbori sa anksioznošću

0
naša podrška, petface

Ali je od 7. razreda patila od anksioznosti. Srednja škola joj je bila potpuno nepodnošljiva i kaže da bi najradije volela da se ne seća tog perioda. Nikada nije bila jedna od one “kul” dece, a uklapanju u društvo dodatno su odmagali njeni napadi panike. 

Tek 20 godina nakon prvog napada anksioznosti ona kaže da je naučila da se nosi sa svojom bolešću i da vlada njome. Za to je, naradno, bilo potrebno puno truda. Prošla godina je bila najgora, ali kada je izašla iz velike krize, odlučila je da sebi ostvari želju i nabavi psa.

UDOMLJEN PA STAVLJEN NA LANAC?! Žule nije zamišljao svoj život ovako!

Tako je u njen život ušla Rubi – mešanac terijera i čivave. Ali kaže da je to bila ljubav na prvi pogled. Čim se Rubi pojavila sa svojim čupavim repom i malim razdraganim šapicama, ona je znala da će to biti njen pas. 

Ali kaže da je bila svesna odgovornosti koji usvajanje psa nosi sa sobom, ali je znala da će sve to biti vredno truda. Tako je i bilo. Ona kaže da se njen život od prvog dana Rubinog dolaska znatno promenio nabolje, a posebno kada je reč o njenoj borbi sa anksioznošću i depresijom.

naša podrška, petface

Šetnje sa Rubi pomažu i njoj da se nosi sa bolešću, da skrene svoje misli i ima neki zadatak na koji treba da se fokusira. Takođe, kaže da joj Rubi daje sigurnost da je zaštićena od sveta oko sebe i bezbedna.

PSEĆA MOTORISTIČKA BANDA – Pogledajte ovaj neverovatni VIDEO!

Rubi ne može da odagna njenu depresiju i anksioznost u potpunosti, ali je svakoga dana podseća da se isplati izaći iz mračnih misli, da je ljubav prema psu ili bilo kome ko vama znači vrednija od bilo čega drugog.

izvor: petcentral.chewy.com

Petface Viber zajednica

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstDECA O KOJIMA SANJA SVAKI PAS! Devojčice iz Pljevalja brinu o 25 pasa!
Sledeći tekstROĐEN SA TRI NOGE: neodoljivo štene u koje ćete se zaljubiti! (VIDEO)

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime