Naslovna VESTI COVID-19 MUTIRAO – Danska će uništiti 17.000.000 kanadskih kuna kako bi sprečila...

COVID-19 MUTIRAO – Danska će uništiti 17.000.000 kanadskih kuna kako bi sprečila širenje mutiranog virusa COVID 19

0
mutirao covid 19

Danska vlada je odlučila da uništi – što je eufemizam za ubije, blizu 17 miliona kanadskih kuna koje se uzgajaju u brojnim odgajivačnicama kako bi sprečila širenje virusa COVID 19. Premijerka Mete Frederiksen je izjavila da je utvrđena mutacija ovog virusa kod 12 ljudi, a koji su se zarazili krznom kuna.

Istovremeno, ministarstvo zdravlja je saopštilo da je gotovo polovina od 783 slučaja zaraženih povezana sa kunama. Mutirani virus može da ima ozbiljne posledice širom sveta.

Covid-19 mutirao

BRAVO – Izrael će biti prva država koja potpuno zabranjuje trgovinu krznom

Iako se radi o krajnje drastičnoj meri, mnoge grupe za zaštitu životinja i protivnici trgovine krznom se nadaju da će to biti i kraj uzgajanja i trgovine krznom u Danskoj. Ova zemlja je jedan od glavnih proizvođača nerca u svetu. Vežina izvoza ide u Kinu i Hong Kong, a procenjuje se da 1.500 danskih proizvođača čini oko 40% svetske proizvodnje ovog krzna.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Danski ministar za hranu je izjavio da je trenutno zaraženo 207 farmi kuna i da se bolest proširila na celo poluostrvo Jultand. Uništavanje kuna je započeto prošlog meseca na severu zemlje a vlada je obećala da će obeštetiti uzgajivače. Procenjuje se da će šteta zbog masovnog ubijanja i uništavanja farmi iznositi oko 605 miliona funti!

KAKO UNIŠTITI LARVE BUVA u kućnim uslovima? Da li ste čuli za kremensku zemlju?

ubijanje zaraženih kuna

Humane Society International je pozdravio odluku danske vlade. Iako je smrt miliona kuna tragedija za dobrobit životinja, HSI se nada da će uzgajivači krznašica sada odustati od ovog okrutnog biznisa.

Izvor: metro.co.uk

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.