Naslovna VESTI BRAVO – Izrael će biti prva država koja potpuno zabranjuje trgovinu krznom

BRAVO – Izrael će biti prva država koja potpuno zabranjuje trgovinu krznom

0

Izrael će biti prva država koja potpuno zabranjuje trgovinu krznom. Govoreći o planovima za uvođenje novih propisa, Izraelska ministarka životne sredine Gila Gamliel je izjavila: „Industrija krzna ubija stotine miliona životinja širom sveta na neopisivo okrutan način koji izaziva patnju životinja. Korišćenje kože i krzna divljih životinja za modnu industriju je nemoralno!“

Izrael namerava da potpuno zabrani prodaju krzna i proizvoda od krzna osim u krajnje restriktivnim slučajevima. Dozvole bi se davale samo u slučajevima naučnog istraživanja, obrazovanja, i verskih obreda ili tradicije. Ova „verska rupa u zakonu“ se odnosi na pripadnike ortodoksne jevrejske zajednice koji nose šešire „štreimeli“ koji su napravljeni od krzna.

zabrana trgovine krznom

Izraelsko Društvo za zaštitu životinja protivi se ovom izuzetku nazivajući nošenje ovih šešira „primitivnim načinom praktikovanja judaizma koji nanosi veliku patnju životinjama“. Nadaju se da religija neće biti izgovor za nastavak trgovine krznom.

STOP KRZNU! SUROVO ubijanje kuna zbog VEŠTAČKIH TREPAVICA!

Ovakva namera izgleda da ima veliku podršku Izraelaca. Naime, prema podacima istraživanja čak 86% stanovništa ima jasna stav da je držanje u kavezima, mučenje i brutalno ubijanje lisica, vidri, zečeva, pa čak i pasa i mačaka zbog ekstravagantnih modnih predmeta neprihvatljivo. Takođe smatraju da je odluka Ministarstva važna odluka kojom će se spasiti bezbroj životinja od surovog ubijanja.

zabrana trgovine krznom

Do sada ni jedna država nije potpuno ukinula trgovinu krznom. Samo su brazilski grad Sao Paolo i Američka Savezna država Kalifornija zabranili prodaju. Činjenica je da su mnogi luksuzni brendovi odlučili da više ne upotrebljavaju prirodno krzno.

STRAVIČNO: ŠEF Centra za zaštitu životinja uhvaćen kako TRUJE ULIČNE PSE!

Novi zakonski propisi u Izraelu predviđaju velike novčane kazne za nelegalni promet krznom koje idu i do 22.000$ ali i zatvorske kazne.

Možda bi i naša nova ministarka ekologije mogla da se ugleda na svoju Izraelsku koleginicu.

Izvor: treehugger.com       Foto: HSUS

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

Prethodni tekstSTRAVIČNO – Farme psećeg mesa još uvek postoje
Sledeći tekstUPUCAN U LICE! OPORAVLJEN – SPREMAN ZA UDOMLJAVANJE

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime