Naslovna VESTI JEZIVO – Stotine kuna ŽIVE SPALJENE posle odluke da se unište zbog...

JEZIVO – Stotine kuna ŽIVE SPALJENE posle odluke da se unište zbog Covid – 19

1
spaljene žive

Na Internetu se nedavno pojavio stravičan video koji prikazuje surovo ubijanje kanadskih kuna koje su osuđene na smrt zbog toga što su nosioci mutiranog virusa Covid – 19.

Da podsetimo, Danska je pre nekoliko dana donela odluku da se uništi gotovo 17.000.000 kanadskih kuna koje se gaje u više od 1.000 farmi za proizvodnju krzna. Ovakva odluka je doneta pošto je nedvosmisleno utvrđeno da je ova vrsta krznašica nosilac mutiranog koronavirusa. Preko 250.000 Danaca je trenutno u karantinu jer je ovaj soj virusa pronađen i kod ljudi. I pored velike materijalne štete koju će pretrpeti Danska privreda, ubijanje kuna je odmah započeto.

surovo ubijanje kuna

COVID-19 MUTIRAO – Danska će uništiti 17.000.000 kanadskih kuna kako bi sprečila širenje mutiranog virusa COVID 19

Međutim, iako propisi određuju da se kune moraju ubiti na human način, a potom spaljivanjem potpuno uništiti kako ne bi došlo do širenja virusa, video koji smo odlučili da ne prikažemo jer je izuzetno uznemirujući govori nešto drugo. Naime, mnoge kune prežive gušenje u improvizovanim gasnim komorama i potom bivaju žive spaljene!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO SA PETFACE YOUTUBE KANALA:

Dejstvo smrtonosnog gasa kojem su izložene trebalo bi da ih bezbolno usmrti u roku od 10 do 15 sekundi – bar tako tvrde odgovorni. Međutim u praksi to nije baš tako. Naime, čini se da nije uzeto u obzir da kune koje u prirodi uglavnom veliki deo života provode u vodi mogu veoma dugo da zadrže dah. Stoga, pošto osete smrtonosni gas, zadržavanjem daha uspevaju da prežive. Bivaju omamljene ali ne i usmrćene. Potom ih odnose u spalionice gde umiru užasnom smrću. Trenutno je nepoznat tačan broj kuna koji je završio u ovako jezivim okolnostima ali se pretpostavlja da bi taj broj mogao da bude veći od nekoliko stotina.

jezivo

Video je stigao i do Danske uprave za veterinu i hranu. Njihov komentar je bio: Ovo su neprijatne slike koje prikazuje ubijanje koje je pošlo po zlu“! Direktor Uprave je dodao i: „Shvatam da je uzgajivačima teško da gledaju kako im na ovaj način ubijaju životinje.“

BRAVO ZA GRČKU – Kazna za zlostavljanje životinja do 10 godina zatvora!

Zagovornici i borci za zaštitu životinja u Danskoj su zgroženi. Oni su podržali odluku Danske vlade da se uništi tako veliki broj kuna, pre svega jer su se nadali da će uzgajanje ovih životinja biti potpuno ukinuto a potom i zbog svesti da je ugroženo zdravlje ljudi. Sada upozoravaju i zahtevaju da se ovaj proces usavrši kako bi kune bile što humanije uništene.

Inače, mnoge farme i kompanije su angažovale ljude koji vatrenim oružjem ubijaju preživele kune iz gasnih komora pre nego što se odnesu u spalionice. Surovosti kao da nema kraja.

ubijanje kuna u danskoj

Svetska zdravstvena organizacija je svesna prisustva novog mutiranog virusa i smatra da je to „zabrinjavajuća“ informacija. Ipak, trenutno nemaju nikakva saznanja kako će ovaj soj virusa uticati na trenutne napore da se pronađe i proizvede efikasna vakcina protiv Covid-19. Pored Danske, i SAD, Španija, Italija, Švedska i Holandija su prijavile slučajeve zaraze kod kuna ovim novim sojem Covid-19! Čini se da se epidemija širi.

Izvor: SUN

DA LI VAŠ PAS IDE SA VAMA U WC?: Evo i zašto to radi (VIDEO)

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

1 KOMENTAR

  1. Zasto onda ne sacekaju 14 dana koliko traje inkubacija virusa i neka ih puste u prirodu da se same snalaze pa koja prezivi,bolje je da umru u prirodnim uslovima neka ovako surovo na ovaj kli onaj nacin.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.