Naslovna VESTI Pet najpopularnijih ZMIJA koje se drže kao KUĆNI LJUBIMCI!

Pet najpopularnijih ZMIJA koje se drže kao KUĆNI LJUBIMCI!

0
pet najpopularnijih zmija

Ukoliko želite da u svoj dom dovedete zmiju kao kućnog ljubimca, prva prepreka ka ostvarenju tog vašeg sna jeste svakako, koju zmiju odabrati? Zmije su zahvalni kućni ljubimci, jer je staranje o njima relativno lako, a zmije mogu da deluju opuštajuće. Mi vam danas predstavljamo pet vrsta zmija koje mogu biti idealne za početnika u staranju o zmijama kućnim ljubimcima.

Kukuruzni smuk

pet najpopularnijih zmija

Pre nego što je loptasti piton preuzeo ulogu omiljene zmije-ljubimca, kukuruzni smuk je bio najpopularnija vrsta zmije za držanje u kući. Ona ne zahteva veliku pažnju i staranje o njoj je veoma lako. Veoma su lepe, sa mnogo boja na sebi. Ova zmija ne raste mnogo, od 1.2 do 1.6 metara i košta između 15 i 20 eura. Dugovečne su (žive više od 10 godina) i nije im potreban veliki prostor za život, terarijum od 70 litara sa poklopcem im je sasvim dovoljan.

Kalifornijska kraljeveska zmija

pet najpopularnijih zmija

Kalifornijska kraljvska zmija veoma je popularna kod ljubitelja ovih reptila i može da naraste do 1.6 metara dužine. Zahteva identične uslove držanja kao i kukuruzni smuk i takođe mu je dovoljan terarijum zapremine 70 litara. Može se pronaću različitim bojama, česte kombinacije su bela i crna boja, ali nisu retke ni braon i žute pruge na ovoj zmiji. Hrani se glodarima, a svoje ime „kraljevska“ je dobila zbog toga što je dobar lovac i što lovi druge zmije. Cena ove zmije je oko 30 eura.

Ružičasta Boa

pet najpopularnijih zmija

Ružičasta boa je veoma interesantna vrsta zmije. Dugog je životnog veka i može da živi do 20 godina. Prirodno su male zmije i prosečna dužin im je jedan metar. Cena im se kreće izmeđi 35 i 40 eura i veoma su lake za staranje o njima. Potreban prostor im je terarijum zapremine između 50 i 70 litara. I ova zmija, kao i prethodne dve traži temperaturu terarijum između 28 i 30 stepeni Celzijusa.

Mladić (29) dresira zmije i druži se čak i sa onim najopasnijim!

Gofer

pet najpopularnijih zmija

Veoma interesantna vrsta koja može da bude veoma različitog izgleda. Može da se pronađe po cenama u proseku 50 eura i rastu dužine od 1 do 2 metra. U zatočeništvu mogu da žive duže od 15 godina i potreban im je terarijum zapremine, najmanje 100 litara. U terarijumu je dobro da imate komade drveta u formi grane. Idealna temperatura u terarijumu za držanje ove zmije je između 27 i 30 stepeni Celzijusa

Loptasti piton

pet najpopularnijih zmija

Loptasti piton je trenutno najpopularnija zmija na svetu, pre svega zbog ogromnog broja različitih kombinacija boja u kojima se mogu pronaći. Rastu dužine od 3 do 5 petara i mogu da žive čak i tri decenije. Terarijum od 100 litara zapramine bi im odgovarao i takođe je dobro postaviti komade drveta u njega. Cena im se kreće od 70 do 100 evra. Temperatura terarijuma potrebna za loptaste pitone je nešto veća u odnosu ostale navedene zmije i treba da bude između 32 i 35 stepeni Celzijusa.

POVREDE KOD ZMIJE: Koliko su opasne povrede kod zmija kućnih ljubimaca?

Ukoliko želite zmiju za svog kućnog ljubimca, ovo su neke od najpopularnijih vrsta koje vlasnici odgajaju. Pobrinite se da se o svojim zmijama starate sa punom pažnjom i ljubavlju, tako ćete uživati u odgajanju ovih reptila.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.