Naslovna VESTI Pošao je da baci smeće, ali ono što je pronašao u kanti...

Pošao je da baci smeće, ali ono što je pronašao u kanti ga je ZAPREPASTILO!

0
pronasao u kanti petface

Stanovnik Zapadnog Jokšira u Engleskoj je u utorak popodne poneo kesu sa smećem u želji da je baci u obližnju kantu. Kada je stigao do kante, unutar nje video je nešto čudno na dnu, među otpadom.

Nije mu bilo potrebno mnogo vremena da shvati kako je to mali kukuruzni smuk na dnu kante i kako se trudi da izađe iz nje. Odmah je pozvao RSPCA centra kako bi se pomoglo nesrećnoj zmiji, bačenoj u kantu.

Zmija: Da li je zmija dobar izbor za kućnog ljubimca?

-Kada smo dobili poziv, prilično smo bili šokirani. Poslednja stvar koju očekujete da ćete naći bačeno u kantu jeste zmija, ali eto i to se dogodilo. Odmah smo savetovali čoveka da ne dira zmiju i da mirno sačeka naš dolazak, rekao je jedan inspektor iz RSPCA.

Na svu sreću, mladunče kukuruznog smuka bilo je u dobrom zdravstvenom stanju i odmah je odvedeno u lokalni centar za ove životinje. Moguće je da je zmija nečiji ljubimac koji je pobegao iz njegovog prostora, ali kako kažu iz RSPCA, nažalost imaju osećaj kako to nije slučaj.

-Nažalost, s obzirom na to da je zmija pronađena u kanti bez ikakve mogućnosti da izađe napolje, sumnjamo da je bačena sa namerom u kantu, što je veoma tužno, rekao je inspektor.

pronasao u kanti petface

Zmije često bivaju napuštene od svojih vlasnika i to prilično brzo nakon dolaska u dom. To je zato što vlasnici nisu dovoljno informisani o držanju zmija kao kućnih ljubimaca. Nemaju dovoljno znanja da pripreme terarijum i slično. Zato se apeluje stalno da se ovakve životinje ne uzimaju u dom ako vlasnici nemaju vremena i želje da se staraju o njima.

-Zapazili smo zabrinjavajući broj zmija koji dolaze u naše centre, jer vlasnici više namaju mogućnosti da se staraju o njima. Glavna stvar koju želio da predočimo ljudima koji dovode zmije u svoj dom jeste da se dobro informišu o njihovim potrebama i šta je sve važno pripremiti za dolazak zmije kao kućnog ljubimca, rekla je Nicol Vajt, viši naučni oficir u RSPCA.

JEZIVO: Vlasnica spavala sa zmijom, dok nije shvatila da njen ljubimac želi da je pojede!

RSPCA trenutno ima na desetine zmija o kojima brine, sve traže ljubav porodice i zaposleni predlažu da svi koji žele da dovedu zmiju u svoj dom, udome neku od ovih.

Ove životinje, kao i sve druge traže ljubav, pažnju i brigu o njima. Dobro se raspitajte o njihovim potrebama i opremi koju treba da pripremite za njihov dom, pre nego što iz dovedete u svoju kuću.

*Nije dozvoljeno preuzimanje celog ili delova teksta i grafičkih segemenata bez prethodne saglasnosti autora.

POSTAVI ODGOVOR

Napišite svoj komentar
Unesite vaše ime

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.